Економіка

Житомирський пивзавод припинив виробництво пива, бо не зміг купити ліцензію

8 July 2015, 11:31

 Після введення в дію Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи», яким пиво віднесено до алкогольних напоїв, з трьох пивзаводів Житомирської області пиво виробляють лише два.

Про це Житомир.info повідомив начальник управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДФС у Житомирській області Роман Корнійчук.

«Працювало у першому півріччі три пивзаводи: Радомишльський пиво-безалкогольний комбінат, Бердичівський пивзавод і Житомирський пивзавод. З 1 липня отримали ліцензію на виробництво Радомишльський і Бердичівський, Житомирський призупиняє діяльність, тому що виробники повинні мати оптову ліцензію, щоб реалізовувати свою продукцію, яка коштує півмільйона гривень. Для Житомирського пивзаводу ця сума виявилася непідйомною, тому що у них незначні обсяги виробництва і реалізації, і Житомирський пивзавод на сьогоднішній день призупинив свою діяльність з виробництва пива»,- розповів Роман Корнійчук.

Нагадаємо, колишній мер Житомира Володимир Дебой, якого у лютому 2014 року достроково відправили у відставку, працював на Житомирському пивзаводі з 1986 року: трудову діяльність розпочав дозиметристом ІІІ розряду. Після служби в армії та закінчення інституту повернувся на підприємство, яке очолював його батько, був інженером з питань охорони праці та техніки безпеки; начальником торгового відділу; комерційним директором ВАТ «Житомирпиво». З серпня 1999 року по травень 2008 року – голова правління ВАТ «Житомирпиво». Через кілька місяців після відставки Володимир Дебой розповідав, що займається «громадською діяльністю» на своєму рідному підприємстві - Житомирському пивзаводі.

У 2003 році завод святкував 125-річчя від дня заснування: у 1878 році двоє чехів Йосип Махачен та Теодор-Богдан Янса, викупивши млин, що знаходився на березі річки Кам"янка, побудували на його місці невеликий пивзавод. Говорили, що за 125 років свого існування підприємство не працювало лише два міісяці - у роки Великої Вітчизняної війни.

Як повідомляв Житомир.info, продавці, які торгують пивом у кіосках, скаржаться: багато підприємців не можуть собі дозволити придбати і ліцензії, і касові апарати, тож будуть вимушені припинити продаж пива.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі