Місто

З житомирського вокзалу запустили перший прямий потяг до Одеси

15 July 2015, 08:38

 9 годин у поїзді – і ви на морі. Відтепер із Житомира до Одеси можна дістатись напряму без пересадок та витрачання зайвого часу та грошей. Перші відпочивальники, які вирушили на південь на потязі, розповідають: раніше, аби дістатись до місця відпочинку потрібно було їхати в сусідні обласні.

«З пересадками, так. Ми їхали на Вінницю. До Вінниці ми їхали автобусом, там з Вінниці поїздом. Ну звичайно незручно, так. Задоволені, звичайно, всі задоволені. Дуже добре», - розповідає житомирянка Оксана Говорун.

Провести людей, які вирушили на південь першим рейсом потягу «Житомир-Одеса» 14 липня прийшов голова Житомирської облдержадміністрації Сергій Машковський. 

«Нам вдалося відновити цей потяг, який курсував близько 8 років, здається назад, якщо я не помиляюсь. І що головне – з дуже зручним графіком: ми відправляємось о 8 годині вечора з Житомира, і о 5 годині ранку ми уже в Одесі, так само о 10 годині вечора з Одеси – покупалися, відпочили і от уже о 8 ранку можемо на роботу сміливо йти», - каже голова Житомирської ОДА.

За словами губернатора, незабаром планується відновити рух електрички Житомир-Київ.

«Ми зараз працюємо над цим питанням, і я все таки переконаний буду і сподіваюся, що все ж таки підуть нам на зустріч і в скорому часі буде запущена електричка Житомир-Київ. Там є деякі питання щодо місцевого бюджету, тому що це відшкодування має відбуватися за кошти місцевого бюджету. Тільки в цьому є питання. Якщо міська рада прийме рішення щодо виділення 1 мільйона гривень, то тоді однозначно я можу запевнити вас – така електричка буде запущена», - каже Машковський.

Начальник вокзалу станції «Житомир» Олег Журба розповідає: плануючи поїздку варто звертати увагу на день тижня, адже купити квиток можна дешевше.

«240 грн у нас купе коштує і 140-150 гривень – плацкарт, ну тут треба взяти до уваги, що в залежності від дня в нас вартість квитка змінюється. Тобто п’ятниця, субота, неділя – це найдорожча вартість, і вівторок, середа – найдешевша. Тут треба по таким критеріям вибирати момент своєї поїздки», - розповідає начальник вокзалу Олег Журба.

Чиновники також кажуть, що потяг буде сезонним і не буде курсувати за маршрутом взимку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі