Влада

Яніка Мерило розповідала житомирським чиновникам про комп’ютерну грамотність

3 August 2015, 17:42

 3 серпня у Житомирі Яніка Мерило презентувала пілотні проекти електронного урядування та навчання комп’ютерній грамотності, що реалізовуватимуться на Житомирщині.

Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

Захід відбувся за участі голови Житомирської обласної ради Віталія Француза, заступника голови Житомирської обласної державної адміністрації Ярослава Лагути, директора департаменту економічного розвитку, торгівлі та міжнародного співробітництва Житомирської ОДА Олексія Шатила, регіонального менеджера проекту iGov.org.ua в м. Житомирі та Житомирській області Ванди Савінової.

Прес-служба повідомляє, що до початку прес-конференції голова облдержадміністрації Сергій Машковський зустрівся з Янікою Мерило та обговорили напрямки електронного урядування і стратегічну важливість такого нововведення.

«Хочу підкреслити, що ті проекти, які пов’язані з електронним урядуванням, що впроваджує Яніка Мерило, є дуже важливими для області. Напрямків співпраці уряду з суспільством є дуже багато. Під час зустрічі з головою облдержадміністрації області ми обговорили основні напрямки, з яких розпочнуться нові прогресивні ідеї», – сказав Ярослав Лагута.

Електронне урядування передбачає електронну взаємодію користувачів між: державою і громадянами, державою і бізнесом, різними гілками державної влади та органами місцевого самоврядування, державою та державними службовцями, державними службовцями, бізнесом і громадянами.

«Електронне урядування перш за все дає можливість повністю виключити хабарництво. Якщо ви замовляєте довідку через інтернет – давати хабар просто немає кому. Це лише початок, сьогодні запустилися перші послуги і перехід буде плавним. Наприклад, в Естонії немає жодного документу, який би не можна було отримати чи подати через інтернет. До цього країна йшла 15 років», – розповіла Яніка Мерило.

Після закінчення презентації у Житомирі розпочалася відкрита лекція щодо пілотних проектів електронного урядування та навчання комп’ютерній грамотності в Житомирській області.

Яніка Мерило – виконавчий директор Української асоціації венчурного капіталу та прямих інвестицій (UVCA), експерт Агентства електронного урядування України, член ради директорів профільної спільноти українських бізнес-ангелів (UАngel), спiвзасновника ICT Competence Center.

Фото з сайту ОДА 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі