Влада

До Житомирської ОДА приїжджають вдови загиблих учасників АТО, аби слідкувати за розподілом 31 млн грн на купівлю квартир

3 August 2015, 18:27

У крихітній однокімнатній квартирі вдова військовослужбовця Віра Коган живе із трьома синами. Зараз тут розпочали ремонт. Житло перебуває на балансі Високопічської сільради. Жінка стоїть у квартирній черзі але каже, через рік після загибелі чоловіка вона не має інформації, скільки доведеться чекати на гарантоване державою житло.

«Я подала документи через військкомат, потім, коли я прийшла сюди в обласну раду, то мені сказали, що у мене тут жодного документа немає. Тобто ці документи були загублені. Мені пояснили, що їх хтось забув відправити до Міністерства оборони. Потім все ж таки вони туди пішли, назад вернулися. Ось так поступово то лист прийде, що коштів немає, то вони є, але мене в списках немає ось так, тобто як і зараз», – каже Віра Коган.

За відповіддю жінка вкотре приїхала в облдержадміністрацію. Підтримати невістку із Вінниці приїхав батько загиблого бійця

«Я хочу теж почути відповідь, теж хочу зрозуміти суть того, що відбувається. Бо пішов другий рік з моменту його загибелі і на приклад як для мене, то у мене враження склалося, що це робиться якось не зовсім гласно», – каже Ігор Коган.

У кабінеті заступника голови облдержадміністрації у цей час якраз обговорюють квартирну чергу. Зі своїми проблемами прийшли ще дві вдови.

«Я в гуртожитку з двома дітьми. Мені теж буде прикро, коли з однією дитиною дадуть однокімнатну і мені з двома дадуть. Вибачте, я теж з цим не згодна», – каже вдова військовослужбовця Наталія Євпак.

«А у мене просто чоловік загинув, нема у списках і вже зараз мене включили», – додає вдова Ольга Лаговська.

Ярослав Лагута каже, нині вже готовий список із 50-ти родин, які гарантовано отримають квартири. Родина загиблого Андрія Когана у цьому списку теж є.

«Ось є у списку, є ваше прізвище. Причому з припискою "переведено у позачергову чергу як члена сім'ї загиблого військовослужбовця у Високопічинській сільській раді. Ми якраз маємо список з 50-ти першочергових і сьогодні займаємось тим, що розширюємо цей список за рахунок тих, хто на жаль не увійшов. По вашому питанню ніяких нема складностей», – пояснює жінці заступник голови Житомирської ОДА Ярослав Лагута.

На купівлю квартир для родин загиблих і поранених бійців міністерство соціальної політики виділило 300 мільйоні в гривень, Житомирська область отримала майже 31 мільйон.

«З цих 300 млн. грн. Житомирська область отримала майже 31 млн – це 10% від усієї України. На даний момент створені списки сімей, загиблих з усієї області. Частина людей не включені ще в списки. Одного прізвища нема, нема прізвища Артема Абрамовича загиблого. Тобто ми сьогодні якраз прийшли для того, щоб включити ці прізвища в список. Сьогодні буде створена робоча група за розпорядженням голови обласної адміністрації, ця робоча група разом із сім'ями загиблих, разом з учасниками АТО, разом з громадськими організаціями розглядатиме процедуру виділення цих грошей на покупку квартир», – зазначив перший заступник міського голови Житомира Сергій Сухомлин

Побачивши своє ім’я у списку, Віра Коган дещо заспокоїлась, але попри запевняння чиновників не впевнена, що таки отримає квартиру.

Попередні напрацювання і процедуру розподілу квартир робоча група має оприлюднити вже наприкінці тижня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі