Місто

Після пожеж на полях, в лісах та чорнобильській зоні СЕС перевірила повітря у Житомирі

18 August 2015, 13:20

Фахівці Держсанепідслужби зробили дослідження повітря у чотирьох точках Житомира, щоб визначити рівень його забруднення, зважаючи на загоряння сухої трави та лісових масивів у Житомирській області та пожежу в чорнобильських лісах.

Про це повідомляє головне управління Держсанепідслужби Житомирської області.

«З метою вивчення можливого впливу пожеж на стан здоров’я населення, що сталися в зоні відчуження Чорнобильської АЕС, а також на території Житомирської області внаслідок загоряння сухої трави та лісових масивів, фахівцями санепідслужби 14 серпня цього року здійснено дослідження повітря міста Житомира в районі вул. Перемоги, 92, провулку 6-го Щорса, 6, вул. Байка, 7 та вул. Гагаріна, 55», - йдеться у повідомленні.

За результатами лабораторних досліджень фахівці встановили, що концентрації азоту діоксиду, сірчистого ангідриду, вуглецю оксиду та сажі  в атмосферному повітрі у вказаних точках визначалися в межах значно менших, ніж граничнодопустимі концентрації (на рівні 0,005-0,4 ГДК).

Також СЕС зазначає, що фахівцями ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр» проводиться постійний моніторинг радіаційного фону міста.

У період з 7 по 14 серпня 2015 р. показники гама-фону знаходились в межах допустимих значень (<10-16 мкР/год при допустимому рівні 25 мкР/год), що відповідає природному радіаційному фону Житомира і не відрізняється від показників попередніх досліджень.

Як повідомляв Житомир.info, в Андрушівському районі Житомирської області згоріло 80 гектарів пшениці.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі