Влада

Бюджетний МРТ встановлять у Житомирській обласній лікарні до кінця року, – Торбас

10 September 2015, 13:06

До кінця 2015 року в Житомирській обласній лікарні встановлять «бюджетний» магнітно-резонансний томограф (МРТ).

Про це на сесії обласної ради 10 вересня повідомив начальник управління охорони здоров’я Олександр Торбас.

«Ця епопея продовжувалася на протязі двох років. На сьогоднішній день МРТ куплений. Підписали договір із фірмою з найменшою ціною – голландська фірма Philips. На базі обласної клінічної лікарні буде створене відділення, яке працюватиме 24 години на добу, щоб всі пацієнти могли в будь-який час пройти бюджетне МРТ. Воно стовідсотково буде безкоштовне, лише розхідні матеріали. Члени «Лікарняної каси» будуть забезпечуватись за рахунок «Лікарняної каси». Готуємо пропозиції, щоб для соціальних груп це було безкоштовно. Ми плануємо на кінець року, або на початок наступного таке відділення відкрити в обласній лікарні. Але є проблема: в тому відділенні, яке збудоване під МРТ за кошти обласного бюджету, воно в оренді на 10 років, сьогодні там перебуває фірма «Експерт» - сказав Олександр Торбас.

Він також повідомив, що останнім часом є пропозиції від керівництва написати йому заяву на звільнення.

«Дайте мені завершити цей проект і я напишу заяву», - пообіцяв Торбас.

Начальник управління охорони здоров’я відповів про запитання щодо МРТ: в’їде він в Україну і отримає сертифікати лише через три місяці, встановлять його в обласній лікарні до кінці 2015 року.

Голова облради Віталій Француз доручив юристам опрацювати питання про розірвання угоди оренди приміщення, в якому зараз знаходиться МРТ приватної фірми «Експерт».

Як повідомляв Житомир.info, 19 березня на сесії облради знову виділили гроші на покупку МРТ, цього разу сума склала 30 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі