Політика

У Житомирі розпочали підготовку до проведення учнівського кінофестивалю «ЖУК»

22 September 2015, 09:39

Житомирський учнівський кінофестиваль «ЖУК» розширює кордони. Після вдалого старту організатори вирішили, що у цьому навчальному році долучать до участі більшу кількість школярів з усієї області.

«Вирішили в цьому році знову ж таки за підтримки Сергія Сухомлина провести цей фестиваль і зробити його не просто місцевим, але зробити його вже регіональним.

 «В цьому році у нас тема фестивалю « я – переможець». Ми хочемо показати цією темою, що кожен з нас має бути переможцем незалежно від того, де ти знаходишся, хто ти є, які твої таланти, ти маєш перемагати в першу чергу свій характер, свою лінь, перемагати у своїх талантах, реалізовувати ті дари, які у тебе є», – каже організатор Житомирського учнівського кінофестивалю «ЖУК» Богдан Яремчук

«Напевно, всі бачили, з якими емоціями діти проходили по цій червоній доріжці, з якими емоціями діти дивилися свої шедеври на великому екрані і, з яким задоволенням вони отримували призи, як нагороду за свою роботу. Ми говорили тоді, що є плани зробити це всеукраїнським фестивалем, бо подібних фестивалів немає на даний момент в Україні. Але перше завдання – ми проведемо загальнообласний фестиваль. Восени він стартує, навесні будуть підведені підсумки. У чотирьох містах пройдуть покази цих фільмів і сподіваємося, що область з такою ж активністю підключиться до цього фестивалю, як і місто Житомир», –  зазначив перший заступник міського голови Житомира Сергій Сухомлин.

Відтепер кінофестиваль базуватиметься не лише у Житомирі, але й у Бердичеві, Коростені і Новограді-Волинському. Організатори очікують, що у цьогорічному кінофестивалі візьмуть участь майже півтори тисячі школярів.

«Багато хто з нас мріяв знімати своє власне кіно, відчути себе актором або актрисою та зіграти якусь важливу роль в фільмі або написати сценарій показати свою ідею. Це чудова можливість для тих дітей, які ще не вспіли себе проявити у сфері кіно і я вважаю, що це найкращий шанс і його не потрібно втратити», – каже переможниця Житомирського учнівського кінофестивалю «ЖУК» Крістіна Грач.

«Це досить гарний початок, а особливо дитячий кінофестиваль, яких зараз загалом мало в Україні і дитячого кіно мало. Ми знаємо, що за 20 років незалежності був знятий перший фільм дитячий «Іван – Сила». І в цьому ракурсі такі фестивалі як «ЖУК»є досить актуальними. І я вважаю, що за ними є певне файне майбутнє», – зазначив викладачЖитомирського коледжу культури і мистецтв ім. Івана Огієнка Ігор Шурпан

Вже незабаром організатори фестивалю проведуть презентації у школах. До кінця року усі охочі зможуть зареєструватися для участі і відвідати майстер класи. На створення фільмів у школярів буде майже 4 місяці, і вже у травні на фінальну церемонію нагородження запросять авторів найкращих фільмів.

 Прес-служба Сергія Сухомлина

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі