Влада

Працівникам Житомирського облавтодору пообіцяли виплатити борги по зарплаті до Нового року

23 September 2015, 17:24

На виплату заборгованості по зарплаті перед працівниками Житомирського облавтодору буде спрямовано кошти в сумі 2,8 млн грн, борги обіцяють погасити до грудня 2015 року.

Про це 23 вересня повідомила прес-служба ОДА за результатами чергової зустрічі голови Житомирської облдержадміністрації Сергія Машковського з керівництвом ДП «Житомирський облавтодор» та Служби автомобільних доріг у Житомирській області.

«Питання заборгованості в облавтодорі є катастрофічним: люди вже 3-4 місяці не отримують заробітну плату. Державне казначейство заблокувало рахунки Служби автомобільних доріг. Тобто, асигнування у розмірі 8,2 млн грн, які надходять з державного бюджету на утримання доріг та підготовку до осінньо-зимового періоду, не могли надійти. Сьогодні перший заступник начальника Служби автомобільних доріг в області Ігор Костюк доповів, що кошти у сумі 5,5 млн грн. вже перераховані ДП «Житомирський облавтодор», з них 2, 8 млн. грн. підуть на виплату зарплатні», - інформує прес-служба.

«Запевняю, що вся заборгованість по зарплаті буде погашена до грудня місяця», - запевнив Ігор Костюк.

Сергій Машковський запевнив, що не допустить, щоб облавтодор збанкрутував: «Ми маємо спрацювати всі: розблокувати рахунки, почати виплачувати заробітну плату людям, належно підготуватися до осінньо-зимового періоду».

За інформацією прес-служби, для ліквідації зимової слизькості в області заготовлено 20,2 тисяч тонн піску та 0,7 тис. тонн солі – це відповідно третя та десята частина від потреби.

«Ви, як керівники установ, абсолютно не думаєте наперед. Ви закуповуєте сіль, але не купили бензин. Як же ви збираєтесь розвозити сіль?» - звернувся губернатор до присутніх, зазначивши, що підготовка дорожників до зими є як мінімум неналежною.

Як повідомляв Житомир.info, минулого тижня в облдержадміністрації була проведена аналогічна нарада, де була озвучена загальна сума боргу облавтодору - 23,4 млн грн. 16 червня у Житомирі більше сотні працівників пікетували облавтодор та вимагали виплатили зарплату, яку не отримували з лютого, після чого влада повідомила, що на рахунок облавтодору надійшло 9 млн 370,1 тис. грн для виплати заборгованої зарплати. 

У Житомирі КП «Управління автомобільних шляхів» вже провело тендер на закупівлю пального та солі для посипки доріг.

Фото прес-служби ЖОДА

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі