Влада

Автодорожники Житомирської області обіцяють перекрити трасу Київ-Чоп, якщо не отримають заборговану зарплату

16 June 2015, 17:05

 16 червня свій робочий день автодорожники починають пікетом. Більше сотні людей з усієї Житомирщини приїхали до облавтодору, аби вимагати зарплати, якої вони не бачили понад чотири місяці.

Також працівники нарікають: їх перевели на триденний робочий тиждень у той час, як ремонтом доріг в області займаються приватні фірми.

«Київська приватна фірма «Автомагістраль» виграла (тендер на) ямковий ремонт по всій нашій Житомирській області. Нам би було роботи і зарплата була б. Просто бандити заробляють, а ми сидимо», - скаржиться Володимир Никитюк.

Борг підприємства перед працівниками сягає 11 мільйонів гривень. Директор переконує: наразі платити нічим, бо Служба автодоріг у Житомирській області заборгувала 23 мільйони за роботу, виконану майже 5 років тому.

«В 2010 році були виконані роботи і не прийняті Службою автомобільних доріг. На сьогоднішній день у нас є рішення апеляційного суду на 23 мільйони. Це борг, який має сплатити Служба автомобільних доріг, прийняти ці роботи і сплатити нам ці гроші. Але на сьогоднішній день ще питання не вирішене», - каже директор ДП «Житомирський облавтодор» Петро Удовиченко.

Працівники вимагають пояснень від керівника обласної Служби автодоріг, кажуть: їм нема за що годувати сім’ї і чим оплачувати комунальні послуги.

«Я спілкувався з головою Укравтодору. Він сказав, що до кінця тижня гроші надійдуть на рахунки Служби автомобільних доріг і ми розрахуємось з вами. У мене заборгованість перед облавтодором за виконані об’єми робіт – 5,4 мільйони за травень», - пояснив начальник Служби автодоріг у Житомирській області Олег Антонюк.

Стосовно 23 мільйонів начальник Служби автодоріг каже: справу нині розглядає касаційний суд. Гроші обіцяють заплатити лише тоді, коли облавтодор надасть докази проведених робіт.

«Ці обсяги були виконані в 2010-му році. Це були роботи по експлуатаційному утриманню: покіс, прибирання сміття, ямковий ремонт, різні види робіт. На сьогодні фізично неможливо перевірити ці обсяги робіт. Підприємство повинне довести ці обсяги. Якщо не доведе, значить, ці об’єми не виконані», - пояснив свою позицію Олег Антонюк.

Після кількох годин суперечок і обговорень керівництво обіцяє виплатити частину зарплати до понеділка, 22 червня, працівники погоджуються почекати.

«У четвер очікуємо від Служби автомобільних доріг 5,4 млн. Платимо за місяць заробітну плату, забезпечуємо матеріалами, платимо за газ, запускаємо асфальтобетонний завод, паливо і працюємо. Завтра з самого ранку надаємо у Службу первинну документацію, пов'язану з 23 мільйонами на перевірку. Служба обіцяє опрацювати ці всі документи до понеділка. Якщо все воно буде підтверджено, тоді буде вирішуватися питання, щоб Служба забирала касаційну скаргу і тоді по наказу господарського суду буде виплачено 23 млн. І ми закриємо всі питання по заборгованості заробітної плати», - підсумував директор облавтодору Петро Удовиченко.

До обіцянок працівники ставляться з недовірою і кажуть: якщо грошей не отримають, перекриють трасу Київ-Чоп.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі