Влада

Структурні зміни у Житомирській міській раді: ліквідація відділів та управлінь, створення нових департаментів

11 January 2016, 10:20

 У Житомирській міській раді хочуть провести структурні зміни – ліквідувати кілька відділів та управлінь і створити нові департаменти.

Відповідні проекти рішень сесії 31 грудня були опубліковані на сайті міської ради.

У проекті рішення «Про ліквідацію та створення виконавчих органів Житомирської міської ради» пропонується ліквідувати п’ять відділів та одне управління: відділ діловодства, контролю та господарського забезпечення; відділ по роботі зі зверненнями громадян; відділ інформаційно-комп’ютерного забезпечення; відділ бухгалтерського обліку та звітності; відділ по обліку та розподілу жилої площі; управління муніципального розвитку.

Натомість планують створити два управління та один відділ: управління звернень та діловодства; управління забезпечення діяльності Житомирської міської ради; відділ протокольної роботи.

Є проект рішення «Про утворення Департаменту житлово-комунального господарства Житомирської міської ради».

«З метою удосконалення організації роботи і досягнення найбільш ефективного виконання повноважень органів місцевого самоврядування, відповідно до ст. 54 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада вирішила змінити назву управління житлового господарства Житомирської  міської ради на Департамент житлово-комунального господарства Житомирської міської ради. Розпочати процедуру припинення управління комунального господарства Житомирської міської ради шляхом приєднання до Департаменту житлово-комунального господарства Житомирської міської ради», - йдеться у проекті рішення сесії.

З цією ж метою пропонується утворити департамент містобудування.

«Змінити назву управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища Житомирської міської ради на Департамент містобудування Житомирської міської ради. Розпочати процедуру припинення управління регулювання земельних відносин Житомирської міської ради шляхом приєднання до Департаменту містобудування Житомирської міської ради», - зазначається у проекті рішення.

Є проект рішення про створення нового підрозділу – інспекції державного архітектурно-будівельного контролю Житомирської міської ради.

«Відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо децентралізації повноважень у сфері архітектурно-будівельного контролю та удосконалення містобудівного законодавства», керуючись ст.26, ч.1 ст. 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада вирішила створити інспекцію державного архітектурно-будівельного контролю Житомирської міської ради. Департаменту бюджету та фінансів міської ради забезпечити фінансування створення та функціонування Інспекції. Розпочати процедуру передачі повноважень від Держархбудінспекції України та її територіального органу до Інспекції відразу після її створення», - йдеться у проекті.

Нагадаємо, перший заступник мера Олексій Ясюнецький на початку грудня говорив про те, що у Житомирській міській раді планують об’єднати деякі управління та ліквідувати деякі комунальні підприємства.

Як повідомляв Житомир.info, у порядку денному третьої сесії Житомирської міської ради, яка проходила 28 грудня, було питання про нову структуру виконавчого комітету Житомирської міської ради, але його зняли з розгляду.

Департаменти, управління та відділи станом на 11 січня 2016 року

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі