Влада

Перший заступник мера Житомира Ясюнецький: Деякі управління об’єднаємо, деякі комунальні підприємства ліквідуємо

2 December 2015, 09:44

 У Житомирській міській раді планують об’єднати деякі управління та ліквідувати деякі комунальні підприємства.

Про це 1 грудня у програмі «Тема дня» на Житомир.info говорив перший заступник мера Житомира Олексій Ясюнецький.

«Такі галузі як архітектура, будівництво і земельні відносини – вони мають бути об’єднані, відповідно, має бути створений департамент, який буде працювати узгоджено. Якщо буде проводитись оптимізація в такий спосіб – люди будуть попереджатися про переведення на іншу роботу, а у разі необхідності  буде відбуватися скорочення. Але стосовно об’єднання, приєднання, поділу, ліквідації – це все вирішують депутати на засіданні сесії, тільки міська рада має такі повноваження», - підкреслив Ясюнецький.

Перший заступник також повідомив, що буде відбуватися атестація працівників підрозділів міської ради.

«Наслідки атестації мають рекомендаційний характер, але вони можуть бути враховані під час переведення, під час пропозиції рівнозначної посади», - сказав Ясюнецький.

У планах першого заступника є й реорганізація чи ліквідація деяких комунальних підприємств.

«Реорганізація буде проводитись після детального вивчення депутатами, але є яскравий приклад підприємства, яке видає дві довідки. Цілком реально забезпечити видання цих довідок без існування комунального підприємства. Все буде вивчено, будуть розроблені відповідні рекомендації, за наслідками яких будуть прийматися рішення. Хочу наголосити, що прибутковість чи збитковість не є визначальним критерієм у цьому дослідженні, тому що є підприємства, які забезпечують життєдіяльність міста, і вони збиткові в силу того, що в державі створені такі умови для їх функціонування, це водоканал, теплокомуненерго, про їх реорганізацію чи ліквідацію не може йти мова», - наголосив Олексій Ясюнецький.

Програму «Тема дня» за участі заступниківмера Житомира Олексія Ясюнецького та Матвія Хренова дивіться тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі