Місто

Січневий мороз не налякав житомирян, які захотіли скупатися в ополонці

19 January 2016, 15:20

19 січня на вулиці 8 градусів морозу, а у житомирському гідропарку безліч сміливців, бажаючих пірнути у крижану ополонку. Щойно воду освячують і у Тетерів заходять десятки людей. Свого захоплення не приховують.

І бувалі моржі, і новачки після купання посміхаються і на холод не скаржаться. Люди вірять – вода у цей день цілюща і на весь рік захистить від хвороб.

«Враження неймовірні! Раджу всім скупатися щороку. Наступного року знову сюди прийду», - каже житомирянка Тетяна.

«Вода дуже хороша, настрій теж бадьорий. Так що купаючись, не забувайте, для чого ви це робите. Не просто фізкультура і спорт, а для очищення душі», - каже житомирянин Олександр Махлайчук.

Легку зарядку після пірнання робить Олександр Матвієнко. Щороку чоловік приїжджає у Житомир з Вінниччини і разом з друзями продовжує купальну традицію.

«Житомирщині привіт від Вінниччини. Я з Бугу приїхав сюди. Так трапляється, що я 4-5 років тут купаюся на Водохреще», - каже чоловік.

Разом із житомирянами у крижаному Тетереві скупався міський голова Сергій Сухомлин.

«Це був тільки другий раз в житті, коли я купався. Насправді, море позитивних емоцій, абсолютно не відчуваєш холоду і це здорово. Це той день, коли дійсно необхідно переосмислити цінності і ця подія, це свято, ця свята вода допомагає змити ті думки, які заважають у житті, заважають в роботі. Тільки зі світлими думками йдемо купатися і це здорово», - сказав міський голова.

Секретар міськради Наталія Чиж від купань утрималась. Усіх житомирян вона запрошує пригоститися чаєм і кашею.

«Ми влаштували ярмарку, у нас роздається гарячий чай, каша. Безкоштовно. І також приїхали, шашлик жарять, торгують», - сказала Наталія Чиж.

Святкування Водохреща у гідропарку триватимуть до вечора. До 16-ї години гостей розважатимуть фольклорні колективи.

Фоторепортаж зі святкування дивіться тут.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі