Культура

Житомирянка отримала грант президента для створення музею Трипільської культури

18 February 2016, 17:45

Грант президента України для обдарованої молоді отримає житомирська художниця Олена Андрущенко для створення музей Трипільської культури в селі Городському Коростишівського району.

Відповідний указ №55/2016 опублікований на офіційному сайті президента.

«З метою реалізації значущих творчих проектів у соціальній та гуманітарній сферах: Призначити на 2016 рік гранти Президента України для обдарованої молоді: Андрущенко Олені Миколаївні для реалізації проекту "Створення на Житомирщині навчально-мистецького туристично-інформаційного центру "Дивосвіт Трипілля" - 75 тисяч гривень», – йдеться в указі.

У рамках проекту планують не тільки створити музей, а ще видавати газету та проводити майстер-класи для дітей.

 «В селі Городському Коростишівського району, це історична пам’ятка, там знаходиться місце розкопок, було знайдено декілька пам’яток Трипільської культури. Ми хочемо робити музей там, щоб наше надбання не пропадало, щоб якось його зберігати і показувати людям. Але це одна частина, ще ми хочемо зробити тур по місцях Трипільської культури не тільки по Житомирській області, маршрут в нас досить широкий. Будемо видавати газету і ще можливо, декілька таких видань, ну і, звичайно, якісь ярмарки будуть проходити, будемо майстрів залучати і обов’язково в нас заплановані майстер-класи з дітьми, щоб молоде покоління залучать», – розповіла Олена Андрущенко.

Як повідомляв Житомир.info,  учениця гімназії з Житомирської області протягом року отримуватиме стипендію Президента України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі