Місто

У Житомирі невідомі знову почали труїти собак

20 February 2016, 11:35

Сергій Кучинськй працює у спорткомплексі «Динамо» і мешкає неподалік. Чоловік впевнений – у Житомирі знову почали труїти вуличних тварин.

«Я ходив до магазину. Дивлюся, а біля переходу лежить собака. Піна з роту. Думав, що машина збила. Йду назад, підходжу до спорткомплексу «Динамо»: лежить собака, таким же способом сіпається і піна з рота і за п’ять хвилин вона здохла.  Минулого року я так само за хлібозаводом цілий виводок цуценят потравив, були отруєні з миски з їжею. Це тільки нелюди можуть так робити», - каже чоловік.

Житомирські захисники тварин повідомляють: останнім часом такі випадки стали носити систематичний характер.

«Нажаль, останнім часом дійсно збільшилася кількість таких випадків отруєння собак. І за відгуками, і волонтери звертаються до нашої організації. Цікаво, що отруєння часто відбуваються в один час, але в різних районах міста. Тобто, це не одиничний випадок, як це було раніше, ці випадки дійсно стають регулярними», - розповідає голова Житомирської міської організації захисту тварин Олександра Мельник.

Для комплексного вирішення проблеми безпритульних тварин у Житомирі на Баранова створять спеціальний центр захисту тварин, будівництво якого вже знаходиться на фінішній прямій.

«Планується ще пофарбувати стіни, зварити клітки, близько 20 кліток. Планується приміщення для цуценят. Планується приймальня для собак, яка буде заводитись з вулиці. Приміщення для миття тварин, далі відділення для сушки. Ми плануємо до травня повністю створити об’єкт з водою, теплом, з електрикою і можна починати запускати його для роботи», - каже  заступник директора підрядної організації Андрій Корзун.

Аналогічних центрів в Україні одиниці, і на його роботу Житомирські захисники тварин покладають великі надії.

«Зараз стартує, буде стартувати з весни даний проект. В першу чергу, це буде вилов бездомних тварин, пункт номер два - це стерилізація та кастрація регулярна, щодня. По-третє буде проводитись робота з населенням, будуть проводитись лекції в школах. І я думаю, що такими темпами регулярно буде відбуватись стерилізація та кастрація, проблема протягом 5-7 років вирішиться», - розповідає Олександра Мельник.

Для того, щоб убезпечити своїх домашніх улюбленців, житомирським власникам собак радять ретельно дресирувати своїх тварин, щоб ті не підбирали їжу на вулицях, або вигулювати собак у намордниках.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі