Місто

Влада Житомира хоче комп’ютеризувати позашкільні навчальні заклади

22 February 2016, 16:34

Влада Житомира збирається внести зміни в міську цільову соціальну програму утримання та розвитку позашкільної освіти та виділити додаткове фінансування у розмірі 225 тисяч гривень для комп’ютеризації позашкільних закладів.

Відповідний проект рішення розміщений на сайті Житомирської мерії.

«З метою розвитку позашкільної, створення додаткових можливостей для духовного, інтелектуального і фізичного розвитку осіб, які бажають здобути позашкільну освіту за місцем проживання,  статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада вирішила:

Внести змінив п.3.1. розділу VII “Основних заходів» міської цільової соціальної програми утримання та розвитку позашкільної освіти за місцем проживання на 2016-2018 роки, затвердженої рішенням міської ради від  28.12.2015 №30 згідно з додатком», – йдеться в проекті рішення.

Кошти планують витратити на купівля комп’ютерної техніки для  підліткових клубів та меблів для клубу «Пролісок».

«Там придбання комп’ютерної техніки, підключення її до інтернету і з придбанням мультимедійної дошки і туди включили придбання меблів для підліткового клубу «Пролісок». В цьому клубі ми у 2015 році завершили капітальний ремонт, це соціальний клуб, де займаються діти з синдромом Дауна і в зв’язку з тим, що там вже зробили стіни, туалети, без пороговий взагалі клуб, щоб можна було дітям на візочках відвідувати, то хотілося б цього року просити нові меблі, бо там стоять дуже радянські. Це проект рішення і ми будемо просити на депутатській комісії, наскільки вони нам це все пропустять. На скільки я пам’ятаю, там 90 тисяч під меблі, 10 тисяч для мультимедійної дошки і решта коштів під комп’ютерне обладнання. Це не на всі позашкільні заклади. Якщо порахувати скільки зараз коштує комплект комп’ютерної техніки: блок, монітор, комп’ютерна мишка, то десь 5 комплектів таких недорогих виходить. Це на клуби, які цього найбільш потребують, в яких ведеться більш навчально-виховна робота, або такі гуртки, яким потрібен комп’ютер, але зараз в кожен клуб потрібен комп’ютер. Ми вже виходили із найнагальніших питань, де багато дітей, великий клуб і де в цьому є потреба. Тому, будемо просити на цей рік хоч мінімально починати комп’ютеризувати клуби», – розповіла начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту Ірина Ковальчук.

Як повідомляв Житомир.info, влада Житомира хоче виділити понад мільйон гривень на купівлю обладнання для кінотеатру.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі