Культура

Юна житомирянка стала переможницею конкурсу читців поезії Лесі Українки

26 February 2016, 12:06

24 лютого в Новограді-Волинському Житомирської області у міському Палаці культури учні та студентська молодь області взяли участь у щорічному обласному конкурсі читців-декламаторів, присвяченому 145–й річниці від дня народження Лесі Українки. Участь у заході взяли 79 конкурсантів, серед яких і юні житомиряни.

Про це повідомляють на сайті Житомирської міської ради.

«Богдан Дученко, учень Житомирської гуманітарної гімназії №23, майстерно виконав твори «Уривки з листа» та «О, знаю я, багато ще промчить». Олександр Щільгойз, учень Житомирського ліцею №25 ім. М.О. Щорса, продемонстрував декламування уривка з поеми «Самсон». За рішенням журі на чолі з режисером Валентином Ольшевським, учениця Житомирської гуманітарної гімназії №23 Марія Гудзь стала переможцем у віковій категорії від 6 до 13 років, зайняла почесне II місце та продемонструвала неабиякий енергетичний зв'язок з глядачами у декламуванні поезії «Співець» (вчитель - Олександра Жиганова).

Нагадаємо, мер Новограда-Волинського розпорядився оголосити 2016 рік роком Лесі Українки.

Як повідомляв Житомир.info, книжку 11-річного житомирянина Олександра  Штільгойза можуть надрукувати за кошти обласного бюджету.

Фото з сайту Житомирської міської ради

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі