Політика

Правоохоронці Володарсько-Волинського району закривають очі на браконьєрство, – Павло Дзюблик

14 March 2016, 10:35

Приватний підприємець Петро Пшеничний, який отримав дозвіл на промисловий вилов риби у Володарсько-Волинському районі, не підпускає жителів навколишніх  селищних рад до водойми. Про це, у ході зустрічі з народним депутатом України Павлом Дзюбликом, розповіли самі мешканці. Вільно ловити рибу вудочками, купатися чи просто прогулятися біля річки тепер для них заборонено. Відповідно, реакція жителів не змусила себе чекати – люди обурюються та шукають допомоги у депутата.

Станіслав Шемет, в.о. старости Ягодинської громади, Володарсько-Волинського району: «Сьогодні, він сам ловить сітками, а людям забороняє навіть на вудочку ловити. Хоч би пляж організував. Але ні нічого не робиться. Вже й купатися людям забороняє, заходити. А завтра вже й в річку зайти не пустить. І люди відповідно проти, щоб ця людина займала річку. Бо він, фактично, тільки шкоду наносить екології і всьому іншому. От так людина нічого не вклала, а всю рибу виловить».

Перешкоджання доступу населення до річки не єдине, що викликає, м’яко кажучи, здивування. Куди йдуть кошти від використання водного ресурсу та де їх шукати, аби поповнювати ними районний бюджет, невідомо ні простим мешканцям, ні місцевому керівництву.

Віталій Римар, перший заступник голови Володарсько-Волинської райдержадміністрації: «До держави, до бюджетів, не надходять кошти від оренди і використання водного об’єкту. Як сплачуються кошти за використання водного ресурсу – не відомо. Вилов ведеться, на нашу думку, не контрольовано, навіть не в межах тих документів, які затверджені Держрибгоспом України. І на цей рік, згідно вимог режиму використання водного об’єкту, мало би бути двічі на рік зариблення. Але, на жаль, цього за 2015 рік так і не відбулося.

Павло Дзюблик, який веде боротьбу з рибним браконьєрством не перший рік, наголошує на тому, що всі дії, щодо вирішення цього питання, блокуються вже на рівні правоохоронних органів району. Та не дивлячись на всебічне «кришування» бізнесмена, народний депутат не буде залишати цю справу без контролю.

Павло Дзюблик, народний депутат України: «Ще у минулому році до мене звернулися жителі, щодо встановлення законності дій приватного підприємця Пшеничного. У ході проведеного рейду, було вилучено браконьєрські сітки. Після цього, подані були мною документи до відповідних служб. Також, був озвучений депутатський запит з цього питання. Але на основі тих відповідей, які я отримав від поліції, то у мене склалося таке враження, що правоохоронні органи Володар-Волинського райвідділу просто «кришують»  громадянина Пшеничного і закривають очі на його браконьєрську діяльність. Та ми й надалі будемо рухатися у цьому напрямку, адже справедливість має бути».

 Прес-служба народного депутата України Павла Дзюблика

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі