Місто

Для власників собак влада Житомира розробляє правила утримання домашніх улюбленців

18 March 2016, 10:46

Влада Житомира розробляє правила утримання собак, які стосуватимуться і власників домашніх улюбленців, і безпритульних тварин.

Про це Житомир.info розповів куратор проекту «Центр захисту тварин» Олег Корх.

«Ми взяли за основу правила, які прийняті Миколаївською міською радою, до них ще будуть вноситись корективи. Згідно нашого українського законодавства, якщо відсутні місця для вигулу собак, то 20%  скверів та парків підпадають під вигул. На сьогоднішній день, якщо люди гуляють в парку, то дуже складно їм заборонити це робити, площадок ніяких нема. Ці рішення, які міська рада приймає, судом можна їх  оскаржувати. Тому, до цього питання треба підійти законно. Законно можна виділити площадки одну, а може й дві для вигулу собак, тоді можна заборонити вигул у певних частинах. Обов’язково там буде в правилах, що при вигулі мають збирати власники собак екскременти. Ці правила будуть обговорюватись в комісіях і будуть прийняті на сесії. Ми обов’язково звернемося до ЗМІ для оприлюднення правил, будемо розповсюджувати через ЖЕКи. Правила стосуватимуться і домашніх улюбленців, і безпритульних тварин», – розповів Олег Корх.

Як вирішується проблема безпритульних собак у Житомирі дивіться у програмі «Тема дня» на Житомир.info.

Як повідомляв Житомир.info, в травні у Житомирі запрацює Центр захисту тварин. Це цілий комплекс по роботі з вуличними собаками.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі