Місто

Куратори створення у Житомирі Центру захисту тварин планують вирішити проблему вуличних собак за 5-7 років

15 March 2016, 13:13

Ще кілька років тому ця будівля була суцільними руїнами, зараз тут закінчують будівництво Центру захисту тварин. Від ідеї створення у місті звичайного притулку для собак вирішили відмовитися, на утримання кількох тисяч вуличних тварин витрачалися б мільйони гривень. Зрештою, дійшли до ідеї створення цілого комплексу по роботі з вуличними собаками. Вирішили йти за прикладом східноєвропейських країн - розповідає куратор проекту Олег Корх.

«Собаку відловили, стерилізували і відпустили у місця попереднього перебування. І за кілька років вийдемо на ту кількість собак, яку ми вже зможемо постійно утримувати. Тобто, містяни повинні добре розуміти, що чудес не буває. Якщо ми раніше нічого не робили, то зараз ми зрушимо з мертвої точки і я думаю, що за 5-7 років ми проблему у місті вирішимо», - розповідає Олег Корх.

Схему центру розробляли за європейським зразком - приміщення, в яких перебуватимуть собаки з вулиць відділені від вестибюлю та адміністративних приміщень.

Крім роботи з вуличними тваринами, у Центрі захисту тварин надаватимуть послуги і домашнім улюбленцям житомирян. Перед кураторами проекту стоїть мета – за два роки вийти на самоокупність.

«Ми передбачаємо тут цілодобовий прийом мешканців Житомира з їх домашніми улюбленцями. Для цього постійно працюватимуть кваліфіковані спеціалісти. Крім того, в існуючому підвальному приміщенні ми збираємося обладнати діагностичний центр, що буде для житомирян дуже зручно. Потрапляючи до лікаря, вони зможуть отримати повний комплекс послуг. Собака зможе пройти УЗД, зробити рентген», - каже Олег Корх.

Роботу центру планують розпочати вже наприкінці травня, попереду ще оздоблювальні роботи, встановлення вольєрів та облаштування операційної.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі