Місто

У Житомирі жителі приватного сектору перетворили частину вулиці на смітник. Фоторепортаж

23 March 2016, 14:57

Жителі мікрорайону Мар’янівка в Житомирі відмовляються укладати договори на вивезення сміття та звозять його в посадки та на околиці вулиць.

Про це Житомир.info розповіли працівники КВЖРЕП №11 м. Житомира, який обслуговує даний мікрорайон.

23 березня жеківці наводили лад на вулиці Малиновій та 3-му Транзитному провулку і нарікали: люди вивозять сміття тачками і скидають його вздовж доріг, особливо не переймаючись тим, що околиці перетворюються на звалище. А якщо і підвозять до контейнерів, то скидають просто на землю.

«Вивезення сміття коштує 6,91 грн на місяць з однієї людини. Це ніщо порівняно з теперішніми цінами. Представник ЖЕКу сам прийде, укладе з людиною договір, і не буде проблем. Техніка безкоштовно не працює, і водієві треба дати зарплату. На сьогоднішній день договори на вивезення сміття уклали всього 10-20% жителів прилеглих вулиць. Люди не хочуть укладати договори, декого важко застати вдома в робочий час», - говорить начальник КВЖРЕП №11 м. Житомира Леонід Рихальський.

Чоловік розповідає: кілька років тому вивезенням сміття в даному мікрорайоні займалося КАТП-0628, тепер же ці функції перекладені на КВЖРЕП. Комунальники сподіваються, що місцевим жителям таки стане соромно за сміття – перед своїми дітьми, внуками, сусідами, гостями, і вони звернуться до ЖЕКу щодо договору та не дозволять іншим створювати несанкціоновані сміттєзвалища.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі з 29 березня до 29 квітня 2016 року пройде місячник з благоустрою та санітарного прибирання.

Фото Андрія Дідківського   

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі