Культура

Житомирян вразила вистава поетеси Анастасії Дмитрук, яку пам’ятають ще з часів Майдану

26 March 2016, 13:27

Особисте кохання, події Революції та українсько-російська війна - усі ці мотиви тісно переплелись у поетичній виставі Анастасії Дмитрук. Молода поетеса каже: вистава пробудить в кожної людини свої особисті переживання страшних подій в Україні, але, тим не менш, вона є оптимістичною.

«Звісно, оптимістична, бо ми переможемо. І перемога не за горами. І, в принципі, кожен з нас творить цю перемогу, і кожен творить нову Україну. Все починається з нас, і це головний меседж цієї вистави – можна довго чекати змін, але всі зміни починаються з тебе. Житомир – це перше місто, в яке ми поїхали з гастролями. Це наш перший виїзд. Емоційний, стресовий. Дуже сильно переживаємо та хвилюємось, але  сподіваємось, що і далі поїдемо по Україні з виставою», - каже Анастасія Дмитрук.

Усі зібрані кошти від продажу квитків будуть направлені на реабілітацію військовослужбовців, які віддали своє здоров’я, захищаючи цілісність та суверенітет України.

«Основна мета цього концерту, основний меседж Житомиру і не тільки Житомиру - ми можемо працювати тільки спільними зусиллями, і тоді досягнемо успіху. Всі зібрані кошти від концерту - зараз є програма така по реабілітації наших в Чехії, і ось два військових повинні в кінці травня виїхати. Кошти на це вже зібрані. Там потрібно було 270 тисяч гривень за двох. Кошти зібрані і проплачені, оформляємо візи та інші бюрократичні моменти і сподіваємося, що в кінці березня вони будуть вже в Чехії», - розповідає голова БО «Всеукраїнський благодійний фонд Братів Кузьміних» Сергій Кузьміних.

Перед виставою брати Кузьміних невеликими сувенірами відзначили житомирських волонтерів, які від самого початку збройного конфлікту на сході України допомагають армії.

Під час вистави Анастасія прочитала свій відомий вірш «Никогда мы не будем братьями». Житомиряни, які прийшли на благодійну виставу, переконані – Анастасія Дмитрук відкрила нову сторінку в громадянській поезії України.

«Сказати, що я була дуже вражена – це нічого не сказати. Я була просто приголомшена, це була така чудова зустріч з поетесою. Вона мене так зачепила, я була така розчулена. Настільки таке високе відчуття і слова, і настільки емоційно, настільки вона вміє зачепити душу людини. Мені здається, що всі були задоволені і всі отримали величезну насолоду», - ділиться враженнями Жанна Ковганич.

«Навіть не чекали, що це буде настільки проникливо, що настільки буде зачеплена глибина наших почуттів, наших думок і взагалі нашого життя», - каже житомирянка Любов Гулак.

«Ми вперше почули цього вірша на Майдані. І навіть той листочок, де написаний цей вірш - він досі в мене є», - розповідає Валентина Сич.

По завершенню вистави кожен охочий міг долучитись до благодійної ініціативи, придбавши книгу Анастасії Дмитрук з автографом автора.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі