Влада

Сергій Машковський хоче зробити зі школи «Авангард» спортивну візитівку міста

30 March 2016, 15:02

29 березня представники Житомирської обласної державної адміністрації оглянули Житомирську дитячо-юнацької спортивну школу «Авангард»,  Житомирську спеціалізовану дитячо-юнацької спортивну школу олімпійського резерву з легкої атлетики, центральний стадіон «Полісся», спортивно-оздоровчу базу обласної школи вищої спортивної майстерності в с. Березино.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

«Наше завдання - створити всі умови для того, щоб діти займалися спортом. І не просто створити умови, а зробити так, щоб спорт був доступним для молодого покоління. Тому сьогодні в Житомирській області активно має відновлюватися спортивна мережа. Ми рухаємося цим шляхом і поступово відновимо спортивну інфраструктуру в регіоні», –зазначив Сергій Машковський.

Приміщення спортивного комплексу «Авангард» потребує  планової реконструкції. Зокрема потрібно відремонтувати спортивну залу аеробіки, виконати капітальний ремонт  електрощитової та ванни басейну.

Дані роботи в цьому планують проводити в цьому році. Питання щодо виділення коштів буде розглянуто на сесії обласної ради.

«Ми відвідали спортивну школу «Авангард», вихованці якої входять до складу збірних команд України. На базі цієї спортивної школи проводяться змагання всеукраїнського рівня з триатлону, сучасного п’ятиборства, спортивної аеробіки, дзюдо, боротьби самбо, плавання. Наше завдання – щоб ця спортивна школа надавала якісний сервіс усім житомирянам та була нашою спортивною візитівкою», - підкреслив Сергій Машковський

Реконструкція центрального стадіону «Полісся» розпочалася минулого року.

«На даний час відновлено частину західної трибуни. Зараз ремонтні роботи продовжуються. В планах:  реконструкція футбольного поля, облаштування нового покриття бігових доріжок та спортмайданчиків, реконструкція інженерних мереж, благоустрій території. Загальний бюджет проекту – 12 млн грн., з яких 1 млн 200 тис грн. буде виділено з обласного бюджету.

Спортивно-оздоровча база обласної школи вищої спортивної майстерності в селі Березино до вересня 2014 року використовувалась для проведення навчально-тренувальних зборів збірних команд області по підготовці до участі у Всеукраїнських змаганнях та оздоровленню вихованців дитячо-юнацьких спортивних шкіл області в літній канікулярний період. Зараз в планах відновлення діяльності бази для тренування спортсменів», – повідомила прес-служба.

Нагадаємо, у 2012 році у Житомирі після трьох місяців реконструкції відкрили басейн «Авангард».

Як повідомляв Житомир.info, на трибуні житомирського стадіону «Полісся» продовжують встановлювати жовто-блакитні крісла.

Фото з сайту Житомирської облдержадміністрації

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі