Влада

Житомирський виконком не зміг погодити питання сезонної торгівлі у місті

31 March 2016, 11:01

30 березня на черговому засіданні виконавчого комітету одним із питань, яке викликало найбільше дискусій, стало погодження сезонної торгівлі на території міста Житомира.

«Певна кількість людей не написала, скільки лотків вони хочуть встановлювати. Тому для того, щоб до всіх був справедливий підхід, і ми не мали проблем, нам потрібно погодити, або не погодити точки розміщення для сезонної торгівлі», – сказала секретар Житомирської міської ради Наталія Чиж.

«Цей цирк, вибачте, з торгівлею, відбувається років 5. Кожного року, 15 квітня, розпочинається сезонна торгівля. Тому, якщо хтось у своїх кабінетах щось не вивчив, не узнав кількість лотків, не зв’язався з підприємцями, Черкасова щось не нарісовала, давайте або давати догану, або звільняти. У цій країні бізнес має бути плановим. Тому я прошу, визначити це зараз, як один лоток скрізь, а далі хто хоче дописати заяви – хай пишуть. Але коли на виконкомі рішення висить не відомо скільки часу... Сьогодні нам говорять, що ми не можемо зв’язатися з підприємцями, мене це як мінімум дивує. Сьогодні люди мають займатися бізнесом, а якщо хтось чогось не знає, то у нас велике безробіття у місті, буде на одного більше чи на одного менше. Або ми зараз приймаємо рішення і архітектура займається паспортами прив’язки, або давайте догану», – наголосив Руслан Годований.

«Ми в цілому проголосували. У нас планується реконструкція вулиці Михайлівської і є позиція на Старому бульварі, в частині алеї, заборонити торгівлю. І по кожному об’єкту я пропоную голосувати окремо», – сказав Олексій Ясюнецький.

Після більше ніж 30-хвилинної суперечки члени виконавчого комітету вирішили дати дозвіл на сезонну торгівлю. Визначилися з одним торгівельним місцем – це має бути 2 морозильні камери та шафу для води.

Також члени виконавчого комітету проголосували за сезонну торгівлю на вулиці Михайлівській та на Старому бульварі, проте все ж наприкінці, зняли питання «Про організацію сезонної торгівлі на території міста Житомира» на до вивчення та вирішили запропонувати міському голові провести позачергове засідання виконкому 6 квітня.

Як повідомляв Житомир.info, влада Житомира ще у лютому почала готуватися до весни – опублікований проект рішення про сезонну торгівлю.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі