Влада

Жителям Житомирської області з 4 квітня стане простіше зареєструватися та змінити прописку

4 April 2016, 16:45

З 4 квітня 2016 року територіальні підрозділи Державної міграційної служби не виконують функції реєстрації та зняття з реєстрації громадян.

Про це Житомир.info повідомили в прес-службі управління ДМС в Житомирській області.

Відсьогодні питаннями реєстрації, зняття з реєстрації, проживання та перебування фізичних осіб займаються новостворені територіальні підрозділи реєстрації при виконавчих органах – міській, селищній та сільській радах тощо, - пояснив Житомир.info головний спеціаліст по зв’язках з громадськістю УДМС України в Житомирській області Анатолій Шнайдер.

«Припустімо, людина хоче прописатися або виписатися з квартири. Раніше було так: вона йшла в ЖЕК, брала документи, з ЖЕКу брали ці документи, приносили до нас у відділ паспортної роботи чи районний сектор відділу міграційної служби. Тут ставили «гумовий» штамп, люди забирали і йшли, і так само з ЖЕКу вже видавали документ. Тепер ці функції буде виконувати той самий ЖЕК, або виконавчий орган, який має бути створений у сільській раді для того, щоб вирішити ці питання на місцях. Людині не потрібно їхати з села в район чи обласний центр, щоб поставити в міграційній службі штамп. З сьогоднішнього дня, тобто, з 4 квітня, цим будуть займатися новостворені територіальні підрозділи реєстрації при виконавчих органах – міській, селищній раді тощо. Вони здійснюватимуть роботу з реєстрації, зняття з реєстрації, проживання та перебування фізичних осіб», - пояснив Анатолій Шнайдер.

Він також додав, що процедура надання адмінпослуг матиме той же алгоритм, що й досі, і буде такою ж безкоштовною і, що важливо - швидшою в часі за рахунок наближення її до людей.

«У Житомирі, якщо я не помиляюся, цей орган називається управлінням реєстрації, його очолює Ярош Ірина Віталіївна. Такі самі підрозділи є і в Коростені, і в Новограді-Волинському, по всіх районах, і він повинен бути навіть в простому селі. Якщо такого виконавчого орану немає, ці обов’язки виконує сільський голова, секретар чи інша людина, якій він доручить – поставити цей штамп», - зазначив Анатолій Шнайдер.

Для довідки:

Делегування повноважень відбувається згідно з Законом України від 10.12.2015 №888-ІІІ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування та оптимізації надання адміністративних послуг», який вступає в дію 4 квітня.

Як повідомляв Житомир.info, житомирянам, які живуть на перейменованих вулицях, не потрібно міняти паспорт або прописку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі