Культура

У Житомирі молодіжний театр зібрав близько 3 тис. грн для сім’ї пораненого бійця

11 April 2016, 16:16

У Житомирі з аншлагом пройшла благодійна вистава молодіжного театру «Юність», на якій зібрали близько 3 тис. грн для сім’ї бійця 30-ї бригади Юрія Гарбузюка, який після поранення ходить з палицею і не розмовляє.

«10 квітня  2016 року в приміщені Житомирського академічного обласного театру ляльок при повному аншлагу відбулась прем’єра вистави англійського драматурга Рея Куні «Чисто семейное дело» у виконанні молодіжного народного театру-студії «Юність» Міського культурно-спортивного центру Житомирської міської ради», - йдеться на сайті управління культури Житомирської облдержадміністрації.

На виставу були запрошені військові з 95-ї ОАЕМБр та поранені, що на даний момент лікуються в Житомирському військовому шпиталі.

Як розповіла Житомир.info художній керівник театру «Юність» Тетяна Мокра, вистава була благодійною, тобто, глядачі не платили за квитки, а, хто скільки міг, кидали гроші у скриньки.

Зі слів худкерівника, вдалося зібрати близько 3 тисяч гривень, які актори планують передати для потреб родини Юрія Гарбузюка з Коростишівського району. Як стверджують волонтери, 28-річний боєць залишився інвалідом, однак поки що не отримує кошти по інвалідності, тож його сім’ї – дружині і двом малолітнім дітям – дуже важко у матеріальному плані.

За інформацією сайту «Герої АТО», 2 серпня 2015 року Юрій Гарбузюк був поранений у зоні АТО, отримав осколкове поранення голови, проникаючу травму черепа та головного мозку. Проходив лікування в Харківському та Львівському госпіталях. Йому встановили пластину в череп, але відновитися після поранення чоловікові так і не вдалося. У грудні Юрій повернувся до родини, але потребує постійного догляду. У нього паралізована права частина тіла, він пересувається за допомогою палички і не розмовляє.

«Це вже шоста благодійна вистава за рік. Ми на цьому не зупиняємось, тому що маємо бажання дарувати глядачам гарний настрій і надавати допомогу тим, хто її потребує», - говорить Тетяна Мокра.

Як повідомляв Житомир.info, про родину Гарбузюків нещодавно згадувала житомирський волонтер Світлана Іщук: її розчулив дзвінок дружини військовослужбовця Наталії, яка виявила бажання купити різнокольорові шкартепки на підтримку «дітей Сонця».

24 березня 2016 року Народний молодіжний театр-студія «Юність» потрапив у список переможців обласного конкурсу аматорських театральних колективів.

Фото Ольги Глібко

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі