Місто

У житомирському музеї космонавтики 12 квітня був дитячий день

12 April 2016, 15:50

Рівно 55 років тому Юрій Гагарін першим у світі вийшов на навколоземну орбіту і після 108 хвилин польоту повернувся на Землю. Відтоді в цей день, 12 квітня, у всьому світі  відзначають День авіації та космонавтики.

Для Житомира це свято особливе, адже тут народився Сергій Павлович Корольов - конструктор  корабля «Восток-1», на якому було здійснено першу космічну подорож. 

До 55 річниці першого польоту у космос у житомирському музеї космонавтики влаштували міжнародний конкурс творчих робіт.

«Вся Україна, Литва, є Польща. Дуже багато робіт, надійшло більше тисячі. І майже весь зал заповнений дитячими роботами. Але можна було б ще одну таку виставку зробити, просто немає можливостей у площі. Представлені роботи різних жанрів, різних напрямків: і декоративно-ужиткове мистецтво, і медіа роботи, і живопис, і графіка, і комп’ютерна графіка», - розповідає завідуюча відділу зв’язків з громадськістю музею космонавтики ім. С. П. Корольова Ірина Вишневеьцка.

Творчі роботи своїх земляків працівники Литовського музею етнокосмології привезли до Житомира особисто.

«Приїхали машиною з Литви, тому що ми не очікували такого успіху і роботи нам надсилали з різних міст, сіл Литви і їх стільки набралося, що ми не встигли всі переслати. Ми машиною з колегою з Литви їхали, треба було їхати 16 годин, але нічого», - каже керівник едуакційного відділу Литовського музею етнокосмології Лінас Шмігелскас.

Відвідувачі виставки вражені експозицією та рівнем робіт.

 «Сучасні діти думають про космос, про інші планети, це відображається у малюнках. Це нормально, тому що вони розумніші за нас, вони розвиваються, вони вчаться ж для чогось їм це все дано», - ділиться враженнями відвідувачка музею Надія Остапчук.

Творчо осмислили космічну тематику і житомирські фотографи - влаштували біля музею свою «фотосушку».

«Це певна ілюзія, це певна мрія житомирян бути космічним містом. В принципі, це непогано, але з космічного ми маємо певне нашарування. Десятиліттями люди будували так місто, так називали певні топоніми і з’являлися певні артефакти культурного життя, що можна дійсно сказати, що Житомир - дійсно космічне місто. Але я це “космічно” завжди ставлю в лапках. І ця космічна мрія - це намагання житомирян виділятися серед інших міст і ми хочемо це підтримати. Чому б ні», - розповідає організатор «Фотосушки» Олексій Лубягін.

Впродовж всього дня у Житомирському музеї космонавтик  День відкритих дверей, усі бажаючі можуть безкоштовно отримати екскурсію.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі