Місто

Житомирський виконком дозволив будувати на Старому Бульварі за умови надання житла учасникам АТО

20 April 2016, 16:52

Зняти заборону на отримання містобудівних умов для багатоповерхової забудови у центрі Житомира - таке рішення прийняв виконком міської ради 20 квітня. Наприкінці минулого року новобудові на Старому бульварі нарешті присвоїли адресу, але будувати інші будинки комплексу заборонили. Підприємці пішли на поступки і зменшили площу житлової забудови, до того ж пообіцяли виділити квартири учасникам АТО.

«Ми пропонували на даній земельній ділянці приблизно 20 тисяч квадратних метрів житла. З ініціативи міської влади та громадськості зараз там буде порядком 13 тисяч квадратних метрів житла. Існує домовленість про те, що 300 квадратних метрів ми віддаємо на потреби членів АТО. Частина земельної ділянки, яка межує з парковою зоною, це приблизно 14 земельної ділянки віддається під озеленення», - розповіла представник ТОВ «Інвестиційна технологія» Надія Тимофіїв.

Умовою для будівництва є підписання тристоронньої угоди між АТОшниками, забудовником та міською владою, яка буде гарантією того, що військовослужбовці отримають в новобудові житло.

«Скільки це має бути однокімнатних чи двокімнатних квартир я зараз сказати не можу, тому що це буде ясно, коли будуть конкретні претенденти на отримання цих квартир, тому що комусь потрібна однокімнатна, комусь двокімнатна. Рішення цього виконкому вступить в силу тільки тоді, коли буде підписана тристороння угода. Поки не буде підписано документу, всі обіцянки будь то забудовника, будь то влади, не мають ніякого ефекту», - вважає  голова ГО «Атошник» Віктор Камлук.

Початку будівництва передуватиме отримання всіх необхідних дозволів, цей процес може затягнутися на невизначений час.

«Оскільки було прийнято рішення, що договір буде затверджуватись на виконкомі , то це щонайменше ще один виконком, на якому будуть прописані всі умови. Це все прописується, підписується інвестиційний договір, після підписання цього договору можна говорити про видачу містобудівних умов. Коли вони отримають умови, вони роблять робочий проект, після цього вони оформлюють декларацію, після декларації вони починають будівництво», - каже начальник  управління  містобудування, архітектури та дизайну Житомирської міської ради Євгенія Черкасова.

Коли АТОшники отримають квартири підприємці наразі сказати не можуть, кажуть лише, що в середньому будівництво триває близько року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі