Місто

Хто і що робив у житомирському «Домі української культури» за мільйон гривень

21 April 2016, 17:05

На оздоблення Українського дому з бюджету Житомира витратили 1,1 млн грн, всі роботи виконував один підприємець – ФОП Козлов С.В. На сайті житомирського агентства «Рекламне джерело» зазначено, що Сергій Володимирович Козлов є творчим директором.

На що саме були витрачені кошти і хто що робив Житомир.info розповіла співробітник ТОВ «Рекламне джерело», координатор проекту «Дім української культури» Наталія Міфаник.

«По-перше, ми є комерційна організація, і ми маємо свою комерційну націнку. По-друге, ніхто не говорить про податки, а фізична особа-підприємець є платником єдиного податку, тобто 5% від коштів, які зайшли на ФОП Козлов одразу були перераховані назад в бюджет міський. З нами фізична особа-підприємець Сергій Козлов уклав договори, а більшість наших підрядників в даному проекті є платниками ПДВ. Це не є ухиляння від податків, це є якась розумна організація роботи, тобто, якби кошти були оплачені на ТОВ «Рекламне джерело» то кошторис був би збільшений на 20%», - пояснила Наталія Міфаник.

Вона також розповіла про сучасні матеріали та деталі інтер’єру, які використовувалися для оздоблення приміщення «Дому української культури».

«Ми використовували матеріали, брали речі, які слугуватимуть довго. Можна пошити прапор за 30 гривень, можна знайти прапор за 10 гривень, але ми брали прапори, аби вони слугувати мінімум рік-півтори. Навіть якщо за півтори роки даний прапор десь зноситься – ми його замінимо. Тобто, було все зроблено на належній якості, належним чином, відповідно до вимог, скажімо, навіть музейних експозиції. Це не просто лампи повісити, такі лампи в ОЛДІ не продаються, вони замовлялися з інших країн, з Туреччини, і сюди везлися і дуже довго монтувалися. Дуже багато речей в кошторисі не вказано. Не вказано, наш директор Сергій Козлов – він залучив цілу команду («Рекламне джерело»), тобто працювало більше 20 чоловік три місяці. Не все показано в кошторисі, але ці витрати є. Для ляльки-мотанки можна піти в салон «Анжеліка и Король» і закупити тканину, можна замовити домоткану тканину з Тернополя. Ось пані Ірина – вона особисто опікувалася лялькою-мотанкою, можна зробити все дешево і сердито, а можна зробити так, щоб воно залишилося, не скажу, що на десятиріччя, але роки воно прослужить», – розповіла Наталія Міфаник.

Нагадаємо, за словами секретаря Житомирської міської ради Наталії Чиж, послуги з облаштування «Дому української культури» надавав один підприємець, який запропонував найкращу ціну і мав можливість виконати весь комплекс робіт.

Фоторепортаж з відкриття Українського дому дивіться тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі