Влада

Наталія Чиж пояснила, чому послуги по створенню у Житомирі «Українського дому» надаватиме лише один підприємець

12 April 2016, 11:03

Послуги для створення у Житомирі «Дому української культури» надаватиме один підприємець, який запропонував найкращу ціну і може виконати весь комплекс робіт.

Про це Житомир.info розповіла секретар Житомирської міської ради Наталія Чиж.

«У нас було три чи чотири компанії, до яких ми звернулися і нам дали чітку пропозицію. Ціна була пріоритетом, однозначно, але ще й комплекс робіт, який виконувався. На жаль, немає в нас в міській раді фахівців, дизайнерів, у нас немає, хто займається історією. Ви ж розумієте, що «Дім української культури» - це не просто приміщення, де потрібно зробити ремонт і поставити якісь там стенди, це приміщення, в яке треба надихнути душу. Ми таким шляхом і пішли: визначили найкращого і по ціні, і по роботах. Враховували кількість і послуги, тому що і промоція, історія, і виготовлення абсолютно всіх там (речей), і стенди, які будуть, і перемовини з краєзнавчим музеєм, відбір тих стендів в краєзнавчому музеї. Дуже велика купа роботи була зроблена», – зазначила Наталія Чиж.

За словами Наталії Чиж, тендер проводити не було потреби, і визначили одного постачальника послуг, який запропонував найкращу ціну.

«Одна фірма, бо це комплекс робіт, і тому що це ціна. Ми вибрали найкращу ціну і найкращу послугу роботи як такої. У нас в міській раді немає фахівців, які займалися б такими речами. Це ж концепція, це і архітектура приймала в цьому участь, там буде ще й багато чого на вулиці встановлено, і всередині, це комплекс робіт. Там не потребував тендер. У нас запущений пілотний проект по системі ProZorro, але ми ж «Український дім» планували відкрити ще в січні, тому це все швидко було зроблено. Дали попередню оплату, бо без попередньої оплати ніхто не працює», – розповіла Наталія Чиж.

З бюджету міста для створення «Дому української культури  було виділено 1,1 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, на сесії Житомирської міської ради 16 березня депутати обіцяли, що «Український дім» відкриє свої двері для житомирян вже найближчим часом.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі