Влада

Мінфін анонсував запуск реформи фіскальної служби та ліквідацію податкової міліції

23 April 2016, 14:40

Міністерство фінансів України анонсувало запуск реформи фіскальної служби.

Про це у тижневому дайджесті повідомляє Український кризовий медіа-центр.

«Юридичний бік цієї справи Кабінет міністрів врегулював, затвердивши відповідні проекти законів, які ближчим часом передасть до парламенту. Серед новацій, які мають насамперед припасти до душі платникам податків, спрощення оскарження штрафів від податківців, а також ліквідація податкової поліції. Але річ у тім, що там уже зареєстровані депутатські ініціативи з цього приводу. Тож на нас чекають, сподіваємося, конструктивні дискусії щодо майбутнього фіскальної служби. Поки ж міністр фінансів оголосив про намір ліквідувати податкову міліцію», - йдеться у повідомленні.

Центр зауважує, що більшість напрацювань, за змістом, дістались від попередників. Так само, як і бонус вигляді надходжень від реформованих ставок єдиного соціального внеску, які, за експертними оцінками, зросли на 15-20% порівняно з запланованими.

Як повідомляв Житомир.info, у червні 2015 року начальником податкової міліції Житомирської області призначили полковника податкової міліції Івана Гілету. На зустрічі з журналістами він розповідав, що основне завдання податкової міліції в даний час – це поповнення бюджету і відшкодування завданих державі збитків, незважаючи на недосконале законодавство.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі