Влада

Утримання діагностичного центру в Житомирі, який бере з людей кошти, обходиться у 19 млн грн, - Лабунська

26 May 2016, 16:59

Утримання Житомирського обласного діагностичного центру, який є комунальним закладом обласної ради, обходиться у 19 млн грн на рік.

Про це на прес-конференції за результатами роботи за півроку 26 травня розповіла голова Житомирської обласної ради Анжеліка Лабунська.

«У мене, як і у всіх депутатів, як і в людей, є багато запитань до комунальних установ. Тому що якщо ми зараз утримуємо їх за рахунок обласного бюджету, а вони тоді з людей гроші здирають, ну, у мене є питання до цього. Це і діагностичний центр, на утримання якого йде 19 мільйонів гривень. То якщо вони собі влаштували місце для заробітку, ви всі знаєте, що навіть аналіз крові коштує 50 гривень, то тоді, може, хай вони беруть в оренду, сплачують нам орендну плату, а ми краще ці 19 мільйонів перерахуємо їм, а вони тоді безкоштовно будуть обслуговувати жителів Житомирської області. Це стосується і лікарні Гербачевського», - сказала Лабунська.

Голова облради також повідомила про те, що в обласній раді буде створене нове управління щодо проблем сімей «АТОшників», загиблих та переселенців, а також про те, що в управлінні бухгалтерського обліку візьмуть на роботу трьох аудиторів, які перевірять фінансову діяльність комунальних установ.

«В штат управління бухгалтерського обліку введено три аудитора. Тому що, на жаль сьогодні побудована законодавча база так, що ми наче утримуємо 165 бюджетних установ, а перевірити, що вони там роблять, на жаль, не мали можливості. Тому що ми зверталися до фіскальної служби, а зараз, ви знаєте, є заборона на перевірки. Вони звертаються до Києва, тому що є багато питань щодо використання коштів обласного бюджету», - розповіла Анжеліка Лабунська.

Вона також повідомила, що цілісний комплекс «Готель «Україна» разом з базою Кавуна у 2015 році заробив усього 39 тисяч гривень.

«Мені не зрозуміло, як цілісний комплекс «Готель «Україна» разом з базою Кавуна за рік заробив 39 тисяч гривень. 7 поверхів. Вони звітувалися, звіт не прийнятий. Готель «Україна» по мінімуму мав заробити 181 тисячу гривень. Вони навіть не виконали затверджений план на 2015 рік. Тому саме такі речі, які відбуваються у державних установах, посприяли тому, що у штат апарату були запрошені аудитори, фактично ревізори. Зараз буде оголошений конкурс, одну людину вже підшукали. Це люди, які працювали в КРУ, податковій. Повірте мені, що ми залучимо тих спеціалістів, які будуть точно знати, що шукати і як перевіряти. Всі комунальні установи попереджені, і вони знають, що їх спокійне життя завершилось», - сказала голова облради.

Як повідомляв Житомир.info, 26 травня під час свого звіту за півроку роботи Анжеліка Лабунська висловила думку, що житомирські активісти «перегнули» з декомунізацією.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі