Події

У райцентрі Житомирської області поховають медсестру, яка виносила людей з пожежі в будинку престарілих під Києвом

31 May 2016, 10:16

У місті Баранівка Житомирської області 31 травня ховатимуть медичну сестру, яка отруїлася чадним газом, виносячи з пожежі постояльців будинку престарілих у Київській області.

Про це Житомир.info телефоном розповіла читачка, жителька Баранівки Світлана.

«Медсестрі було 49 років. Вона родом з Баранівки, жила в Коростишеві чи Коростишівському районі, на роботу їздила у селище Літочки Броварського району, де розташований будинок престарілих. Коли почалася пожежа, вона виносила з кімнат людей, які там перебували. Надихалася диму і вчаділа. Ховатимуть сьогодні, 31 травня», - розповіла Світлана.

З рідні у жінки - дядько, сестра, двоюрідні брати та племінники.

Дядько загиблої медсестри Петро розповів Житомир.info, що мова йде про Кравчук Людмилу Іванівну – віруючу жінку, яка пропрацювала 25 років у лікарнях Житомира, Коростишева та Баранівки. Після виходу на пенсію закінчила курси дієтолога, масажистки, працювала в санаторії у Кам’янці-Подільському.  Пізніше влаштувалася на роботу у будинок престарілих у Київській області, де її цінували як фахівця, добру і чуйну людину. Там і проживала. Рідні кажуть – дата поховання поки невідома, так як у Києві ще триває процедура ідентифікації рештків загиблих. 

«Тіла сильно обгоріли, тому беруть зразки у родичів. Ми контактуємо з Броварським відділом поліції. Після дзвінка слідчого ми зможемо забрати тіло Людмили у Баранівку і поховати», - розповів Петро.

Як повідомляла прес-служба Державної служби України з надзвичайних ситуацій, уночі 29 травня виникла пожежа «на території приватного домоволодіння в двоповерховій будівлі, в якій було організовано тимчасове проживання осіб похилого віку» в селі Літочки Броварського району.

«В будинку перебувало 35 осіб. На місці пожежі знайдено тіла 17 осіб, врятовано 18 осіб, 5 з яких з опіками різних ступенів важкості були госпіталізовані до лікарні. До гасіння було залучено 28 одиниць техніки та понад 150 осіб», - інформувала прес-служба.

За інформацією Громадського радіо, в селі Літочки був розташований дім-пансіонат родинного типу для людей похилого віку «Рідне вогнище» (Родной очаг).

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирському районі місяць тому горів будинок, в якому знаходились четверо малолітніх дітей.

Фото прес-служби ДСНС

Пансіонат "Рідний дім" до пожежі. Фото Громадського радіо

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі