Політика

Нове будівництво у житомирському парку: як переживе сусідство спецшкола

1 June 2016, 10:45

Депутат Житомирської обласної ради від «Об’єднання «Самопоміч» Олена Галагуза на прохання батьків, чиї діти навчаються у спеціалізованій загальноосвітній школі-інтернаті обласної ради, вивчила ситуацію довкола будівництва багатоповерхівки поблизу закладу.

Олена Галагуза потрапила на будівельний майданчик і поділилася враженнями від побаченого.

«З’ясовувала, хто ж збирається будувати 500-квартирний будинок біля спецшколи-інтернату Житомирської обласної ради у парку культури. Ваша покірна слуга згадала дитинство і лазила крізь хащі та перелазила паркан. Школа, яку в народі нумерують 9, знаходиться на вул. Синельниківській, 12, а будівельний майданчик – поруч – під номером 14. Раніше та територія, де буде здійснюватися будівництво, перебувала у власності військового шпиталю, далі СБУ, яке згодом передало землю міській раді, аби владнати питання житла для своїх працівників. І ось звідси починається найцікавіше. Днями мені повідомили, що на території бухгалтерії управління освіти Житомирської міської ради, що на Старому бульварі, 22, встановили тимчасову споруду – саме тут буде офіс компанії-забудовника. І якщо раптом на території будмайданчика зовсім поруч ви побачите напис компанії ТММ, то будете в омані, адже будуватиме “Кварталбуд-22”. Планується будинок на приблизно 500 квартир, 10 з яких, як мені розповіли у мерії, передбачається для учасників АТО.

Територія для багатоповерхівки розкішна: у самому серці Житомира, у парковій зоні. Але сусідство із спецшколою викликає запитання: чи не постраждають діти через пересування поблизу важкої техніки, врешті – будівлі школи, чи можна будуватися у парку. На власні очі пересвідчилася у кричущому стані кількох корпусів школи. Однозначно забудовник має спілкуватися із керівництвом школи, аби не завдавати у подальшому клопотів. Принаймні нас запевнили, що будуть дбати про благоустрій і сприятимуть загальноосвітньому закладу, де, до речі, хрестили Корольова і де знаходяться унікальні фрески. Ці проблеми тримаю на контролі і наполягатиму, аби була підтримка у частині будівельних робіт для соціальної установи.

Знаю, що вже питанням забудови стали перейматися окремі активісти, у щирість деяких не вірю і засуджую. Чому? Тому що припускаю, що вони хочуть займатися більше рекетом, аніж відстоюванням роботи спецшколи. Спекулювати на цьому питанні не варто, оскільки у нашому Житомирі відомо, хто і чого вартий. Найближчим часом сподіваюся почути більш вичерпні відповіді щодо наболілої ситуації довкола школи, яку, за чутками, хотіли закрити. Цього не буде: школа працюватиме!»

Фракція «Об’єднання «Самопоміч» у Житомирській обласній раді триматиме на контролі питання спецшколи-інтернату.

Прес-служба фракції «Об’єднання «Самопоміч» у Житомирській обласній раді

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі