Влада

У Житомирі хочуть затвердити правила утримання домашніх собак та котів

1 June 2016, 12:44

У Житомирі на сесії міської ради депутати розглянути питання утримання домашніх собак та котів.

Проект рішення сесії міськради «Про затвердження Правил утримання домашніх собак та котів в м. Житомирі» опублікований на сайті Житомирської мерії 1 червня.

«З метою поліпшення в місті ситуації щодо питань утримання і поводження з домашніми тваринами, обмеження їх шкідливого впливу на благоустрій в місті Житомирі та підвищення відповідальності посадових осіб підприємств, установ, організацій, незалежно від форм власності, і громадян за жорстоке поводження з тваринами, відповідно до Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження», керуючись ст. 25, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада вирішила: Затвердити Правила утримання домашніх собак та котів в м. Житомирі (далі - Правила, додається).

Виконавчим органам Житомирської міської ради і контролюючим органам забезпечити реалізацію та контроль за виконанням відповідних положень Правил», – йдеться у проекті рішення.

У загальному положенні про утримання домашніх собак та котів у Житомирі йдеться, де саме можна вигулювати тварин та де з ними забороняється перебувати.

«Дозволяється вигулювати собак в місцях, спеціально відведених та обладнаних для цієї мети виконавчим комітетом Житомирської міської ради.

Забороняється перебувати з собаками в садах, скверах (крім спеціально відведених місць), на стадіонах, пляжах, спортивних і дитячих майданчиках, ринках, купати собак у водоймищах у місцях масового купання людей, інших громадських місцях, де тварини можуть заподіяти шкоду людям чи іншим тваринам.

Місця для вигулу собак повинні відповідати санітарним нормам - бути не ближче ніж 40 м від житлових та громадських будівель, дитячих та спортивних майданчиків, повинні бути обладнані належним чином та огороджені», – йдеться у правила.

Як повідомляв Житомир.info, куратор проекту «Центр захисту тварин» Олег Корх розповів про те, що влада Житомира розробляє правила утримання собак, які стосуватимуться і власників домашніх улюбленців, і безпритульних тварин.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі