Влада

Назріває скандал з атестаційною комісією ГУ Нацполіції в Житомирській області

9 June 2016, 12:35

У Житомирській області назріває скандал, пов’язаний з атестаційною комісією ГУ Нацполіції в Житомирській області.

В соцмережах з’явився список членів трьох атестаційних комісій, які проводять атестацію керівного складу ГУ НП в Житомирській області. Обурення викликали представники громадськості, включення до складу комісії, зокрема – Ігор Геннадійович Фадєєв, представник обласного осередку ВГО «Українська федерація УШУ».

«Знайомтесь, це Ігор Фадеєв. Або Ігор «Москва». Кримінальний авторитет. "Москва" - член комісії з переатестації вищого керівництва міліції Житомирської області. Від громадськості. Крім того "Москва":

- Колишній "смотрящій" від ПР у Києво-Святошинському районі і Коростишеві у різний період.

- Колишній керівник Брусилівської районної організації Партії Регіонів.

-У 2006 був депутатом Житомирської обларди від БЮТ.

- У дев'яностих-нульових сидів у в'язниці у Бельгії та Росії. Був у розшуку в Україні», - написав на своїй сторінці у фейсбук один зі співзасновників потужного волонтерського об'єднання «Народний тил», член атестаційної комісії при МВС Роман Сініцин.

Нагадаємо, до складу атестаційної комісії виявили бажання увійти близько 50 житомирських активістів. Під час зустрічі з кандидатами у Житомирі заступник начальника департаменту кадрового забезпечення ГУНП України Ігор Клименко запевняв: «Ті люди, які мали приводи, серйозні проблеми з законом, не будуть допущені до роботи в атестаційних комісіях».

У складі атестаційних комісій також є два народних депутати з Житомирської області – Павло Дзюблик та Вадим Кривенко, обидва – фракція «Народний фронт».

Своїми враженнями від атестування керівників підрозділів житомирської поліції з Житомир.info поділився нардеп-мажоритарник Павло Дзюблик.

«Кожен з керівників проходить тестування з двох частин – по законодавству та по логіці, є ще психологічний тест. За результатами двох тестувань визначається загальний бал, по кожному тесту можна набрати максимум 60 балів. В середньому набирали 60-68 балів. Під час співбесіди задавали питання по законодавству, про результати роботи очолюваних ними підрозділів та їхню роботу на місцях – чи були, стягнення, заохочення тощо. Також враховувалася думка громадськості й приймалося рішення. Крім того, частина відправлялася на «детектор», у нашій комісії таких випадків не було, але знаю, що були у комісії №2», - розповів Павло Дзюблик.

Фото з соцмережі

До речі, редакція ще 12 травня направила інформаційний запит до Нацполіції щодо складу атестаційної комісії у Житомирській області, але відповідь і досі не отримала.

Як повідомляв Житомир.info,у травні 5 керівників підрозділів поліції Житомирської області не пройшли атестацію – їх рекомендували звільнити зі служби через службову невідповідність.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі