Влада

До комісії з переатестації житомирських поліцейських не братимуть активістів, у яких були проблеми з законом

22 April 2016, 14:58

У переатестації нинішніх співробітників Національної поліції в Україні братимуть участь представники громадськості. Вирішувати долю житомирських поліцейських виявили бажання близько 50 активістів.

В свою чергу, їх кандидатури розглядатиме центральна атестаційна комісія, представники якої 22 квітня приїхали до Житомира і проводили у актовій залі ГУНП в Житомирській області збори.

«Ми віддаватимемо пріоритет тим, хто має відповідний фах і відповідну освіту. Ми скептично будемо ставитись до тих з вас, хто попередньо працював у органах внутрішніх справ», - повідомив радник міністра внутрішніх справ Володимир Філенко.

«Обмеження виставила американська сторона і ми її підтримували. Ті люди, які мали приводи, серйозні проблеми з законом, не будуть допущені до роботи в атестаційних комісіях», - додав заступник начальника департаменту кадрового забезпечення ГУНП України Ігор Клименко.

Житомиряни братимуть участь і в переатестації керівництва обласної поліції, яка проходитиме в Києві.

 «Ми будемо по одному працівнику з вас включати в ті комісії, які атестуватимуть найвищий керівний склад ГУНП. Будуть сформовані ще так звані поліцейські комісії, які набиратимуть тих, хто буде заново оформлятися в органи внутрішніх справ і в національну поліцію», - повідомив Володимир Філенко.

Претендентів до атестаційної комісії попередили про можливі судові позови з боку поліцейських, яких в результаті переатестації буде звільнено.

«Нас викликають в суд по кожному такому позову. Знайте, що є потуги навіть відмінити цей наказ, завдяки якому і проводиться ця атестація. Позавчора вже було підготовче судове засідання. Перенесли розгляд на два місяці», - розповів Ігор Клименко.

Житомирські громадські діячі до кінця дня у групах по п’ять чоловік проходитимуть співбесіди з представниками центральної комісії, які по поверненню в Київ формуватимуть склад місцевої комісії.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі