Культура

На благодійному концерті у Житомирі гурт «RockGasm» виконав пісні, написані учасником АТО у полоні

19 June 2016, 09:45

18 червня у Житомирському палаці культури пройшов благодійний концерт гурту «RockGasm». Кошти збирають на допомогу пораненим, які лікуються у Житомирському шпиталі. Музиканти налаштовуються на виступ, залу заповнюють військовослужбовці Збройних сил України. Пісні, які лунатимуть зі сцени, близькі та знайомі їм, написав їх Станіслав Паплінський, боєць 90го аеромобільного батальйону, який захищав Донецький аеропорт та 197 днів пробув у полоні.

«Ці пісні були написані в полоні. Під час очікування, коли нас вже вб’ють або повернуть додому. І писав, було легше переносити полон, коли щось писав, римував, швидше проходив час. На реабілітації Мартін Небог давав невеликий концерт для бійців, що проходили реабілітацію, я був також запрошений на цю реабілітацію в якості гостя. І я там з ним познайомився, і якось так йому одразу запропонував співпрацю», - розповідає автор текстів для гурту «RockGasm» учасник АТО Станіслав Паплінський.

«Він після концерту до мене підійшов, познайомився зі мною, сказав, що пише вірші і запитав, чи не можу я скласти музику на його вірші, я сказав, що спробую. Я десь два тижні поглинав його поезію, натрапив на вірш «Туман» і в мене одразу народилася музика, я це все одразу записав, зробив пісню, потім ми пішли записалися на студію. З цього, можна сказати, почалася наша співпраця. Тематика музикивійськова, для військових людей, тому що вони якось переживають ці емоції, а заодно і людям треба донести, що твориться у нас на сході», - каже учасник гурту «RockGasm» Мартін Небог.

Гурт виконав кілька пісень з власного репертуару та пісні, написані Станіславом Паплінським. Виступили також спеціальні гості: підполковник ЗСУ Валерій Глушук та фронтмен гурту «Шабля» Володимир Ейгензеер. Спільними зусиллями організаторам вдалося зібрати для шпиталю 3300 гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі