Місто

На окремих маршрутах електротранспорту за півтори години виручка сягає 300 гривень, - заступник мера Житомира

22 June 2016, 13:46

«Нічні» маршрути тролейбусів є рентабельними та прибутковими.

Про це під час виїзного брифінгу в середу 22 червня розповів заступник Житомирського міського голови Дмитро Ткачук.

За словами заступника мера Житомира, вечірній тролейбус вже став для споживачів альтернативою маршруткам.

«Сьогодні ТТУ розширило обсяг своїх графіків. Тролейбуси починають працювати з четвертої ранку і працюють до дванадцятої ночі. Перший тролейбус виїжджає в 3:47, останній заїжджає в депо о пів на першу ночі. В середньому десь з інтервалом в 30 хвилин рухається комунальний транспорт. По окремих ділянках це є навіть частіше, ніж маршрутки. Попри те, що ми зробили нічний тариф, це є абсолютно виправданий крок. І по обсягах реалізації виручки ми бачимо, що такі маршрути себе, принаймні, окупають, бо ні для кого не новина, що тролейбуси, які їздять, вони  навіть не відбивають зарплату водія. А нічні тролейбуси є рентабельними, ранковий підвіз до електрички є навіть прибутковим. Всі ці кроки були виправдані і працюють», - переконує Дмитро Ткачук.

Заступник міського голови каже: за попередніми підрахунками, окремі маршрути дають доволі відчутний прибуток.

«Скажу так, попередньо ті маршрути, які їздили без нічного тарифу, вони я к правило привозили 20 гривень на годину, і це взагалі не окупалося. При собівартості години роботи електротранспорту в 104 гривні ми розуміємо, що це просто мінус. Чому я в свій час критикував відкриття якихось нових маршрутів і називав це популізмом, бо маршрут, який привозить 20 гривень, а за годину його роботи потрібно віддати 100, - це все більша і більша боргова яма. Збільшення таких маршрутів не давало заробити ТТУ, а лише заганяло його в більші мінуси. На сьогоднішній день нічні маршрути, наприклад, «трійка», яка привозить 300 гривень виручки, - це доволі показовий приклад. За період нічної роботи, тобто, в 5:20 вона вже на вокзалі. Тобто, це нічний підвіз, і фактично за півтори години виручка сягає 300 гривень - це є нормально. Трошки гірше в маршрутах «15» і «6», які їдуть з Крошні та Гідропарку, бо це трошки менші маршрути, але вони як мінімум себе окупають. Собівартість нічної експлуатації техніки близько 130 гривень на годину. Тобто, якщо пасажира немає, або там їдуть одні пенсіонери, то ТТУ в таких умовах не може заробляти. Але намагаємось зробити все, щоб це було. І що стосується в цілому, то години вечірні і ранкові показали, що наприкінці попереднього тижня в п'ятницю виручка була десь 1800 гривень. Виключно за ці години роботи», - розповідає Дмитро Ткачук.

Як повідомляв Житомир.info, купуючи проїзний квиток на комунальний електротранспорт, житомиряни можуть виграти безкоштовні квитки в кінотеатр.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі