Культура

У Житомирі відбувся заключний етап всеукраїнської арт-акції «Молодь проти ненависті»

1 July 2016, 13:53

1 липня 2016 року в Житомирі пройшов заключний етап всеукраїнської арт-акції «Молодь проти ненависті».

Про це Житомир.info розповіли співорганізатори проекту.

Арт-акція «Молодь проти ненависті» стартувала 24 червня та за кілька днів подолала понад дві тисячі кілометрів доріг східної України. Проект реалізовувався за підтримки Міністерства молоді та спорту України в рамках кампанії Ради Європи «No Hate Speech Movement» (в Україні – «Рух проти ненависті»), національним координатором якої є ВМГО Асоціація «КВН України».

У заходах проекту взяли участь 100 безпосередніх учасників із 14 областей України, найактивнішими стали житомиряни. Глядачами та учасниками арт-акції у містах проведення стали понад 3000 молодих людей.

Учасники проекту провели зустрічі в Маріуполі та Святогірську Донецької області, працювали також в Бердянську. В рамках акції були організовані майстер-класи «Протидія мові ненависті через освіту з прав людини», презентації посібника Ради Європи «Bookmarks» («Закладинки» – посібник з протидії мові ненависті через освіту з прав людини), тематичні виставки робіт житомирян – фотохудожника Леоніда Шевчука та художника-карикатуриста Василя Вознюка. Концертна частина арт-акції складалася із виступів команд КВН різних регіонів України, серед яких була й команда «Дівчата з Житомира», учасниками програми також стали житомиряни – бандуристка Світлана Ніконорова, ілюзіоніст Валерій Городничий.

До участі в арт-акції долучилися й представники Чеської Республіки Роман Маца та Адам Чех – члени NGO «Evropske hodnoty» (ГО «Європейські цінності»), яка працює в напрямку боротьби з дезінформацією в ЗМІ та Інтернеті і, зокрема, з боку Російської Федерації. Під час майстер-класів представники Чехії ділилися методикою протистояння фейковим повідомленням та досвідом протидії мові ненависті.

Заключна зустріч туру відбулася 1 липня в Житомирі, на базі ЗОШ №16 за участі педагогів та представників громадських організацій міста.

Фото Леоніда Шевчука

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі