Місто

У Житомирі збираються відновити спортивний майданчик на Суриній Горі

6 July 2016, 14:21

У 2016 році з бюджету Житомира виділено близько 1,4 млн грн на реконструкцію спортивного майданчика на Суриній Горі (до перейменування – вул. Малікова).

Про це у коментарі Житомир.info 6 липня розповів заступник начальника управління капітального будівництва Житомирської міської ради Дмитро Болейко.

«У цьому році були виділені кошти на влаштування на реконструкцію тих майданчиків, які не ремонтувалися, мабуть, з радянських часів. На сьогодні вже пройшли експертизи стосовно майданчика по вулиці Малікова, зараз це Сурина Гора. Там буде поле зі штучним покриттям і силові тренажери. З міського бюджету на будівельно-монтажні роботи було виділено близько 1,4 млн грн. Через тиждень-два, як тільки отримаємо дозвільні документи, розпочинаємо роботи. Здати його в експлуатацію плануємо десь восени», - розповів Дмитро Болейко.

Майданчик, про який іде мова, розташований на бульварі Польському, недалеко від єдиного в мікрорайоні дитсадка. Його відреставрують для вільного відвідування. Не виключено, що на майданчику тренуватиметься міський футбольний клуб.

Дмитро Болейко також розповів, що у 2015 році в Житомирі відремонтували спортмайданчик по вулиці Чехова, зараз він користується шаленим попитом у місцевого населення. Більше того – люди самі слідкують за порядком та не дозволяють нищити інвентар.

«На сьогоднішній момент вже є кошти на розробку проектно-кошторисної документації по 4 чи 5 майданчиках у цьому році, і в наступному році ця практика продовжиться», - додав посадовець.

Він також розповів, що 5 липня бюджетна комісія міськради без жодних запитань погодила виділення коштів на поточне утримання відновлених майданчиків.

«Після реставрації та реконструкції ці об’єкти передаються на комунальне підприємство міськради, яке зобов’язане їх утримувати і якому планується щорічно виділяти на це кошти. Майданчиками буде опікуватися профільне управління – сім’ї, молоді і спорту міської ради, а Міський культурно-спортивний центр цього управління, якщо я не помиляюся в назві, буде приймати їх на баланс. Підприємтву виділяються кошти та передбачається штатна одиниця, яка буде відповідати за утримання спортивних майданчиків. Обладнання вже частково закуповується», - розповів Дмитро Болейко.

Як повідомляв Житомир.info, про сучасний спортивний майданчик на Бульварі Польському та ще за двома адресами в червні 2016 року говорив заступник мера Житомира Матвій Хренов. У 2015 році у Житомирі мешканці будинків з найохайнішими дворами отримали в подарунок спортивні майданчики. У 2013 році тодішня влада обіцяла в Житомирі відновити 7 спортивних майданчиків та створити скейт-парк.

Спортмайданчик на Суриній Горі. Фото 6 липня 2016 року:

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі