Події

В одному зі ставків Житомирської області, де загинула риба, дослідження показали перевищення хімічних елементів

8 July 2016, 12:10

Поблизу села Словечно Овруцького району Житомирської області наприкінці червня у ставку зафіксували масову загибель риби. Дослідження проб води показали перевищення хімічних елементів.

Про це повідомляють на сайті Державної екологічної інспекції у Житомирській області.

«23 червня 2016 року на телефон «Гарячої лінії» Державної екологічної інспекції у Житомирській області надійшло звернення гр. Овдієнка М.В. щодо загибелі риби в орендованому ним  ставку поблизу с. Словечно Овруцького району Держінспекторами з охорони навколишнього природного середовища Житомирської області здійснено обстеження даного водного об’єкта та відібрано проби води у 3-х місцях. За результатами лабораторних досліджень в лівій частині водойми встановлено перевищення щодо правої частини водойми :

- азоту амонійного – в 11 разів;

-нітритів – в 11 разів;

-ХСК – в 2,5 рази;

-БСК – в 7 разів;

- заліза загального – в 7 разів.

Вода мала специфічний запах ядохімікатів та низький вміст кисню.

Виявлено значну кількість загиблих водних біоресурсів (карась, плітка, товстолоб, окунь, рак) .

Розмір збитків, заподіяних державі внаслідок загибелі водних біоресурсів, становить 128,961 тис. гривень», – йдеться в повідомленні.

 Матеріали щодо даного правопорушення направлені в правоохоронні органи для встановлення винних осіб та притягнення їх до відповідальності згідно чинного законодавства.

Нагадаємо, у травні 2016 року відбувся несанкціонований скид відходіввиробництва у річку Хомора, яка впадає в річку Случ у Житомирській області, а поліція провела обшук на хмельницькому підприємстві для з’ясування причин забруднення річок.

Як повідомляв Житомир.info, міністр екології та природних ресурсів закликав житомирських активістів патрулювати річку Случ.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі