Політика

Жителі Житомирщини негативно оцінюють роботу нинішньої влади та вимагають її переобрання, - Юрій Павленко

20 July 2016, 12:55

На цьому наголосив народний депутат, голова Житомирської обласної організації Опозиційного блоку Юрій Павленко під час робочої поїздки на Житомирщину. У рамках поїздки політик провів зустрічі з партійними активами, керівництвом Брусилівського, Попільнянського та Ружинського районів, а також відвідав Брусилівську районну лікарню, ДП "Ружин-молоко", де поспілкувався з трудовими колективами та керівництвом, взяв участь у засіданні гуманітарної комісії Попільнянської районної ради.

У поїздці нардепа супроводжували голова фракції Опозиційного блоку в обласній раді Анатолій Мелашенко, керівники місцевих партійних осередків, депутати місцевих рад.

Народний депутат акцентував, що сьогодні Україна переживає глибоку парламентську кризу, негативні наслідки якої відчувають на собі всі українці.

"Сучасними реаліями життя простих українців стали бідність, безробіття, зростання злочинності. На жаль, життя людей стало дуже складним. Людям немає чим оплачувати комунальні послуги за новими тарифами. І взагалі, сьогодні кожен щодня повинен робити вибір, чи купити щось поїсти, чи купити ліки, і ще треба зібрати дитину до школи", - сказав Павленко.

Політик переконаний, що дії нинішньої влади призводять до руйнування усіх галузей та можуть призвести до руйнування економічної системи держави в цілому.

"На жаль, ми сьогодні бачимо руйнування системи охорони здоров'я, коли лікарні, ФАПи не забезпечені необхідними ліками та не здатні надати якісну оперативну допомогу. Таким чином, професіоналізм лікарів нівелюється відсутністю елементарних медикаментів, яких або немає, або вони коштують захмарну ціну.

Не краща ситуація і в системі освіти. Зокрема, підхід до рефомування та створення так званих опорних шкіл сьогодні проходить без урахування думки громад, а це, у свою чергу, грубе порушення права українських дітей на отримання середньої освіти", - акцентував Юрій Павленко.

Під час зустрічі також порушувалося питання децентралізації, що є актуальним для жителів сіл та селищ Житомирщини.

"У процесі створення об'єднаних територіальних громад влада зовсім не враховує інтереси простих людей. З однієї сторони, громадам нав'язуються додаткові повноваження, а з іншої, - відбираються реальні ресурси для виконання цих повноважень. Окрім того, таке неврегулювання багатьох процесів практично ставить кожного керівника територіальної громади на межу конфлікту з законом", - зазначив Павленко.

Під час кожної зустрічі жителі Житомирщини звертали увагу на необхідність термінового перезавантаження влади.

"Люди вимагають зміни влади і проведення дострокових парламентських виборів. Тому що Верховна Рада, яка за два роки не ухвалила жодного закону, направленного на захист, на допомогу українській сім'ї, не має права на існування. Перевибори оновлять парламент і зроблять його більш результативним з позиції виживання кожної сім'ї", - акцентував політик.

Він додав, що Опозиційний блок сьогодні стає єдиною надією на порятунок для все більшого числа українців, єдиною реальною силою, яка здатна змінити ситуацію в країні на краще.

"За підсумками робочої поїздки будуть підготовлені відповідні звернення та пропозиції до Кабінету Міністрів, до Житомирської обласної державної адміністрації та обласної ради, щоб захистити право людей на охорону здоров'я, на освіту, на можливість нормального життя", - резюмував Юрій Павленко.

Деякі проблемні питання вдалося вирішити вже безпосередньо під час поїздки. Зокрема, фракція Опозиційного блоку у Житомирській обласній раді підтримала виділення коштів для центру первинної медичної допомоги та музичної школи в Брусилові. Розпочато проведення консультацій з питань повернення будівель у власність громад у Попільні з метою їх подальшого використання для дитячих навчальних закладів. Окрім того, порушено питання екологічного забруднення повітря в районі Брусилівського молокозаводу.

Прес-служба Житомирської обласної організації Опозиційного блоку

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі