Події

Пів сотні патронів, магазин до автомата, три корпуси гранат та підривачі – у схроні села Житомирського району знайшли боєприпаси

25 April 2024, 17:59

У Житомирському районі – боєприпаси, в Чуднівському – рушниця та самопал: поліція вилучила небезпечні предмети.

Про це 25 квітня повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

«24 квітня у ході відпрацювання території обслуговування оперативні працівники ВП №1 Житомирського райуправління поліції віднайшли небезпечний схрон у закинутій будівлі в одному з сіл району. Серед виявленого: пів сотні патронів, магазин до автомата, три корпуси гранат, а також підривачі», - йдеться в повідомленні.

Відтак на місці події працювала слідчо-оперативна група, вибухотехніки ГУНП в Житомирській області. Слідчі вилучили небезпечні предмети та скерували їх на проведення відповідних експертиз. Нині поліцейські встановлюють походження такого сховку.

«Того ж дня поліцейські вилучили у 58-річного жителя с. Врублівки Романівської громаді гладкоствольну рушницю «ІЖ-5» та саморобний пристрій для відстрілу дрібнокаліберними патронами. Жодних дозвільних документів на виявлене власник не мав. Поліцейським чоловік пояснив, що зброю він знайшов та приніс до свого будинку. Слідчі відділення поліції № 5 (Чуднів) Житомирського райуправління вилучили предмети, у подальшому їх скерують на експертне дослідження», - розповідають правоохоронці.

В обох випадках правоохоронці розпочали досудові розслідування кримінальних проваджень. Попередня кваліфікація – ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.

Поліцейські Житомирщини вкотре застерігають громадян від небезпеки, що можуть нести зброя та боєприпаси на мирних територіях. У разі виявлення подібних знахідок – телефонуйте на 102 чи 101. Ні в якому разі не переносьте такі предмети до власного житла, не створюйте власними діями загрозу своєму життю та здоров’ю, а також безпеці оточуючих!

Нагадаємо, 25 квітня правоохоронці повідомили, що оголосили підозру чоловіку, який за 7 тисяч гривень хотів продати набої та гранату.

Як повідомляв Житомир.info, 18 квітня 2024 року, розслідуючи вбивство чоловіка на Польовій у Житомирі, правоохоронці провели обшуки в гаражі в смт Попільня. У фігуранта вилучили цілий склад зброї.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: боєприпас зброя поліція схрон підривач граната рушниця самопал Житомирський район  
Матеріали по темі