Політика

У Верховній Раді зареєстровані три проекти постанов про позачергові вибори в Житомирській області

29 July 2016, 17:06

13 липня у Верховній Раді зареєстровані три проекти постанови про призначення позачергових виборів в Житомирській області.

Постанови стосуються виборів Великокоровинецького селищного голови (Чуднівський район), Осівського сільського голови (Ємільчинський район) та Пиріжківського сільського голови (Малинський район).

«На чергових виборах 25 жовтня 2015 року Великокоровинецьким селищним головою був обраний Войтко Віталій Володимирович. 22 березня 2016 року Войтко В. В. звернувся з особистою заявою до Великокоровинецької селищної ради про складання ним повноважень селищного голови за власним бажанням. Питання про складання Войтком В. В. повноважень селищного голови було розглянуто на сесії Великокоровинецької селищної ради 22 березня 2016 року. У зв’язку з цим Великокоровинецька селищна рада порушила перед Верховною Радою України клопотання про призначення позачергових виборів Великокоровинецького селищного голови», - йдеться в пояснювальній записці до проекту постанови.

Директор ПрАТ «Райз-Максимко» Віталій Войтко на місцевих виборах минулого року балотувався від ВО «Батьківщина».

«На чергових виборах 25 жовтня 2015 року Осівським сільським головою була обрана Климчук Галина Іванівна. 6 травня 2016 року Климчук Г. І. звернулася з особистою заявою до Осівської сільської ради про складання нею повноважень сільського голови за власним бажанням. Питання про складання Климчук Г. І. повноважень сільського голови було розглянуто на сесії Осівської сільської ради 6 травня 2016 року. У зв’язку з цим Осівська сільська рада порушила перед Верховною Радою України клопотання про призначення позачергових виборів Осівського сільського голови», - зазначається у пояснювальній записці до іншої постанови.

Галина Климчук, яка була головою Осіської сільради, балотувалася шляхом самовисування.

«На чергових виборах 25 жовтня 2015 року Пиріжківським сільським головою був обраний Марченко Анатолій Васильович. 18 травня 2016 року Марченко А. В. помер. Факт смерті підтверджується свідоцтвом про смерть від 20 травня 2016 року. У зв’язку з цим Пиріжківська сільська рада порушила перед Верховною Радою України клопотання про призначення позачергових виборів Пиріжківського сільського голови», - йдеться у пояснювальній записці до проекту постанови.

Всі три проекти постанов підготовлені групою депутатів з Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі