Культура

Благодійно-мистецький фестиваль «АрТерапія» у Житомирі розпочався концертом та зливою

30 July 2016, 18:57

У Житомирі 29-31 липня в кінотеатрі «Жовтень» проходить благодійно-мистецький фестиваль «АрТерапія». Мета цьогорічного фестивалю – збір коштів на придбання спеціального медичного обладнання для житомирського онкологічного диспансеру. За словами організаторів, сплативши символічну суму у вигляді благодійного внеску кожен житомирянин може долучитись до доброї справи.

«Наш благодійно-мистецький фестиваль – це фестиваль на підтримку онкохворої молоді. Наша мета – познайомити житомирян із креативними, творчими, талановитими представниками, із людьми, які причетні до культури та мистецтва. І показати, що творити благодійність легко, просто і надзвичайно приємно. Це благодійність через призму мистецтва. Ми продаємо мистецтво, тобто ми надаємо якісний культурний продукт в обмін на благодійний внесок. Наше пріоритетне завдання – це збір коштів на придбання гамма-терапевтичного пристрою для житомирського онкологічного диспансеру. Після минулого фестивалю ми були якось трішки здивовані реакцією житомирян. Житомиряни якось не дуже охоче платять за культуру, не дуже привчені до благодійності. Ми не планували робити фестиваль цьогоріч. І коли у мене з'явилась дитина, я зрозуміла, що моєму синові жити в цьому місті і саме для нього я хочу зробити це місто класним, культурним і мистецьким», - розповідає голова благодійно-мистецького фонду «АрТерапія» Юлія Кручак.

На майданчику біля кінотеатру та в самому «Жовтні» житомиряни можуть послухати музику житомирських виконавців, відвідати виставку фотографій, придбати дрібнички на «барахолці» та гарно провести час.

Відкриття мистецького заходу трохи зіпсувала злива, яка 29 липня близько 19.00 почалася у Житомирі.

Програму фестивалю дивіться тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі