Влада

Житомирська міськрада збирається раз на два роки проводити незалежний аудит комунальних підприємств

2 August 2016, 14:50

У Житомирі комунальні підприємства міськради зі згоди депутатів підлягатимуть незалежним аудиторським перевіркам терміном раз на два роки.

Проект рішення сесії Житомирської міськради «Про аудит» 2 серпня розміщений на сайті мерії.

«З метою контролю за отриманням позитивного фінансового результату діяльності комунальних підприємств, запобігання причин збитковості та ефективним використанням бюджетних коштів виконавчими органами міської ради (…) міська рада вирішила:

1. Проводити один раз на два роки незалежні аудиторські перевірки фінансово-господарської діяльності комунальних підприємств Житомирської міської ради та виконавчих органів Житомирської міської ради.

2. Щороку при формуванні програми соціального та економічного розвитку, а також міського бюджету передбачати асигнування для оплати послуг незалежних аудиторів для проведення аудитів комунальних підприємств у складі видатків на утримання департаменту бюджету та фінансів Житомирської міської ради; для проведення аудитів виконавчих органів ради – у складі видатків на утримання контрольно-аналітичного відділу Житомирської міської ради», - йдеться у документі.

Графіки проведення аудитів збираються затверджувати рішеннями виконавчого комітету міської ради до 15 грудня року, що передує плановому.

Як повідомляв Житомир.info, нещодавно в Житомирській мерії показали результати аудиторської перевірки діяльності житомирських парків. У травні 2016 року в управління бухгалтерського обліку Житомирської облради збиралися взяти на роботу трьох аудиторів, які мали перевірити фінансову діяльність комунальних установ.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі