Влада

Управління культури Житомирської міськради планують реформувати

8 August 2016, 12:10

У Житомирській міській раді планують змінити формат управління культури і склад його працівників, наділивши їх повноваженнями у сфері туризму.

Про це секретар Житомирської міської ради Наталія Чиж повідомила 8 серпня під час прес-конференції щодо реформування управління.

«Кожних два роки тепер буде проводитися зовнішній аудит всіх управлінь і комунальних підприємств. Міський голова підписав уже розпорядження. Ми реформуємо управління культури. Воно буде наближеним до туризму. Ми звертатимемося до громадськості, щоб вони висловили своє бачення», - сказала вона.

За її словами, буде змінено не лише формат управління, а й його кількісний склад.

«Сьогодні в управлінні працює фактично три людини, які тягнуть на собі всю роботу», - пояснила Наталія Чиж.

На запитання активістів, чи не доцільніше туризм об'єднати з іншим управлінням, зокрема транспорту, Чиж зауважила, що «туризм об'єднаний саме з культурою, бо у нас дуже багато є архітектурних пам'яток».

Нагадаємо, на початку прес-конференції Наталія Чиж повідомила, що про перевірку СБУ та виявлені махінації з бюджетними коштами у міській раді дізналися зі ЗМІ.

Як повідомляв Житомир.info, 2 серпня на сайті міської ради був опублікований проект рішення сесії «Про аудит», який передбачає проведення один раз на два роки незалежні аудиторські перевірки фінансово-господарської діяльності комунальних підприємств та виконавчих органів Житомирської міської ради.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі