Місто

У житомирському центрі для безхатченків побували представники німецького посольства з подарунками

8 August 2016, 17:07

Делегація з посольства Федеративної Республіки Німеччина в Україні у складі 9 представників на вихідних відвідала Міський центр обліку бездомних осіб.

Про це повідомляє сайт Житомирської мерії.

«Два роки тому ми написали проект «Створення санпропускника для бездомних осіб у м. Житомир» та виграли німецький грант на його реалізацію. Весною німецька сторона приїжджала до Житомира, аби перевірити якість виконаних робіт. Їм сподобалось, як ми попрацювали над втіленням проекту та обладнали санпропускник. Центр навіть отримав відзнаку. Нещодавно представники посольства виявили бажання в приватному порядку ще раз відвідати наш заклад», – зазначив голова громадської організації «Милосердя» Владислав Паламарчук.

Також він розповів, що ремонт в приміщенні, яке отримали в оренду у 2014 році, проводять власними силами безпритульні – підопічні центру. Одне з найбільших досягнень у цьому питанні – автономне водопостачання та каналізація. Значну допомогу матеріалами надають благодійники, серед яких і депутати Житомирської міської ради. Крім того, найближчими днями завдяки підтримці депутата обласної ради у приміщенні буде замінено 24 вікна на енергозберігаючі.

На сьогодні у Центрі обліку бездомних осіб діють кілька напрямків – соціальне патрулювання, нічліжне відділення, відділення реінтеграції та соціальний гуртожиток. Також проведено ремонт у актовій залі, де в майбутньому будуть проводитися тренінги, лекції, кіноклуб, уроки комп’ютерної грамотності.

У планах голови громадської організації «Милосердя» змінити зонування приміщення, облаштувати їдальню, кухню та кімнати для мам з дітьми.

 «Незабаром буде оголошено конкурс на отримання коштів з міського бюджету для здійснення заходів, спрямованих на соціальний захист бездомних осіб. Організації, які здійснюють дану діяльність, мають базу та позитивні напрацювання, зможуть подавати заявки на надання такої соціальної послуги та отримувати фінансову підтримку, що дозволить покращити рівень роботи з безпритульними», – зазначила Вікторія Краснопір.

Дізнавшись про плани Центру, Перший секретар посольства Федеративної Республіки Німеччина пан Отто зазначив, що допоможе забезпечити заклад кухонною плитою та іншими кухонними побутовими приладами. Цього разу делегація подарувала холодильник, морозильну камеру, речі, взуття, посуд, засоби особистої гігієни.

Як повідомляв Житомир.info, 15 липня Сергій Сухомлин повідомив, що центр, який рятував взимку житомирських безхатченків, може отримати фінансування з міського бюджету.

Фото з сайту Житомирської міськради

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі