Місто

У центрі Житомира планують провести фестиваль «Корольов-fest» з організацією арт-простору

9 August 2016, 14:17

У Житомирі з 12 серпня по 10 жовтня 2016 року на майданчику біля кінотеатру «Жовтень» планують облаштувати арт-простір, де житомиряни матимуть змогу слухати виступи місцевих гуртів, дивитися кіно, зустрічатися з письменниками й видавцями та просто відпочивати.

Про це 9 серпня розповіли організатори проекту.

«Ми хочемо вам презентувати арт-простір, який ми хочемо побудувати у місті Житомирі біля кінотеатру «Жовтень». Ідея була саме така, щоб арт-простір будувала саме громадськість міста. Я думаю, що після того, як ця інформація розійдеться містом, до нас долучиться дуже багато громадських організацій. Місця вистачить абсолютно всім, обмеження буде тільки одне - це алкоголь, а всі креативні ідеї, які допоможуть розвитку нашого міста і об’єднають нашу громаду, ми запрошуємо всіх залюбки», - сказала секретар Житомирської міської ради Наталія Чиж.

«Корольов-fest» - це приклад того, як на асфальтованій площадці можна створити цікавий і яскравий простір для реалізації сміливих ідей», - сказав ініціатор проекту Ярослав Гапоненко.

По кілька разів на тиждень для житомирян планують влаштовувати кінопокази.

«Фільми ми беремо українською мовою. Це фільми, які понад три роки є у публічному доступі. Запрошуємо, це буде тричі на тиждень на свіжому повітрі, де ви зможете розслабитись з сім’єю, погратись з дітьми»,- розповіла Маргарита Сіранчук – керівник проекту «Кіно просто неба. Free sky cinema».

«Додатково до кіно під відкритим небом коледж культури має набір дипломних робіт про видатних житомирських діячів, про тих, хто тут жив: про Огієнка, Довженка, Лесю Українкою. Тому ми теж плануємо їх показувати, щоб житомиряни про своїх співвітчизників могли щось цікаве дізнатися. Ми займаємося тим, що пропагуємо культуру у місті Житомирі. В рамках арт-простору ми будемо презентувати українські видавництва, українські цікаві книжки. Маємо в планах запросити сюди письменників, видавців, щоб було спілкування живе»,- розповів координатор проекту «Літературна сцена» Ігор Шурпан.

Схема розміщення арт-майданчиків під час "Корольов-fest":

На запитання про те, як на арт-просторі «Корольов-fest» буде представлена особистість конструктора Сергія Корольова, секретар міської ради Наталія Чиж відповіла так:

«Якби ми назвали «Ольжич-fest», то Ви б запитали, чому «Ольжич-fest»? На жаль, наше місто було і є депресивне. Говорити, що ми можемо розвинути сьогодні туризм - це не так. У нас є багато архітектурних пам’яток, але вони не висвітлені. На сьогоднішній день ми маємо як ДНК - у нашому місті народився Корольов. Тому ми взяли ідею, тому що це відбувається саме біля пам’ятника Корольова, тому що він є наш земляк, це має бути «Корольов-fest». Музей Корольова буде виставляти свої стенди і буде проводити просвітницьку роботу».

На сайті Житомирської мерії 9 серпня розмістили проект рішення «Про проведення фестивалю «Корольов-фест».

«Дозволити ТОВ «Аляска груп»  проведення з 12 серпня по 10 жовтня 2016 року фестивалю «Корольов-фест» з організацією арт-простору та зони відпочинку з дитячим майданчиком на майдані імені С.П. Корольова, 11», - йдеться у документі, який планують затвердити на позачерговому засіданні виконкому 10 серпня.

Як повідомляв Житомир.info, у липні в Житомирі завершився благодійно-мистецький фестиваль «АрТерапія», який проходив у кінотеатрі «Жовтень» протягом трьох днів. На ньому зібрали більше 16 тис. грн на гама-терапевтичний пристрій для Житомирського онкодиспансеру.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі