Влада

Найкраще зі зверненнями громадян працюють у Новограді-Волинському, а найгірше – у Малині

9 August 2016, 16:33

За рейтинговою оцінкою роботи місцевих органів державної виконавчої влади та органів місцевого самоврядування зі зверненнями громадян, складеної за критеріями Адміністрації Президента та Уряду, найкращими є показники міста Новограда-Волинського (115 балів), а найгіршими – у Малина (26 балів).

Про це йдеться у розпорядженні голови Житомирської облдержадміністрації Сергія Машковського № 244 від 1 серпня.

«За даними надходження звернень громадян з районів і міст за І півріччя 2016 року, враховуючи критерії, встановлені Адміністрацією Президента України та Урядом України визначено рейтингову оцінку роботи місцевих органів державної виконавчої влади та органів місцевого самоврядування із зверненнями громадян. Найкращі три показники із сумою балів 115 має м. Новоград-Волинський, 106 Романівський р-н, 103 Чуднівський р-н. Три найгірші показники із сумою балів 32 має Олевський р-н, 43 – Любарський р-н, 26 м. Малин», – йдеться у документі.

Так, упродовж першого півріччя на адресу ОДА, райдержадміністрацій і виконкомів міських рад міст обласного значення надійшло і було опрацьовано 29215 звернень громадян, що на 8170 (38,8%) більше, ніж торік. При цьому найбільше звернень громадян розглянуто міськвиконкомами міст обласного значення – 16434 (62,7% від загальної кількості), райдержадміністраціями – 9762 (37,3%).

«Протягом січня–червня 2016 року до обласної державної адміністрації надійшло і було опрацьовано 3019 звернень громадян, що на 518 або 20,7% більше ніж за січень–червень 2015 року. Найбільше звернень громадян на адресу облдержадміністрації надійшло від жителів міст Житомира, Коростень, Житомирського, Черняхівського, Баранівського, Лугинського, Червоноармійського, Народицького районів. Найменше звернень громадян до облдержадміністрації за вказаний період надійшло від жителів Андрушівського, Бердичівського, Ружинського, Брусилівського районів. Протягом І півріччя цього року облдержадміністрацією на контроль 1604 питання, порушених у зверненнях. Опрацьовано з позитивним вирішенням – 1043 (33,4%), на 3124 питання, порушених у зверненнях, заявникам дано роз’яснення відповідно до вимог чинного законодавства. За станом на 1 липня 2016 року на контролі залишалося 578 питань», – зазначають у розпорядженні.

Центральні органи влади, ЗМІ, народні депутати на розгляд до облдержадміністрації скерували 974 звернення жителів області, що складає 32,3% від усіх звернень, отриманих облдержадміністрацією за вказаний період (у 2015 році – 35,9%). При цьому в розпорядженні зауважують на тому, що в переважній більшості питання, які порушували у своїх зверненнях громадяни, мали б вирішуватися на місцевому рівні.

Загалом, аналіз статистичних даних за соціальним станом заявників свідчить, що найбільше звернень було від ветеранів та інвалідів війни і праці, членів багатодітних сімей, одиноких матерів та інших громадян. Їх надійшло 1246, що на 34% більше порівняно з минулим роком.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області в 2015 році зросла кількість звернень громадян з приводу неналежного виконання медпрацівниками своїх службових обов’язків.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі